"Ziua Izabelei", evenimentul care a stârnit isterie pe internet! Mergi si tu?

"Ziua Izabelei", evenimentul care a stârnit isterie pe internet! Mergi si tu?
Facebook-ul nu este pentru oricine! Două tinere din Constanţa au reuşit să invite la "Ziua Izabelei" peste 200 de mii de oameni, în doar 24 de ore.

Aproape jumătate dintre invitaţi au confirmat că vor merge la petrecere, pe 14 martie. Putem spune că a fost un accident de... socializare electronică. Totul a pornit de la o greşeală a tinerelor care sunt minore şi care au păcălit Facebook pentru a le admite deschiderea contului.

Iza şi Sara, două adolescente din Constanţa, au reuşit peste noapte două recorduri pe Facebook. În primul rând au păcălit regulile care nu permit celor sub 16 ani să aibă conturi pe reţeaua de socializare. Au declarat un fals an de naştere. În acelaşi timp, au creat un eveniment: Ziua Isabelei, pe 14 martie.

O greşeală care nu a fost descoperită decât după ce a atras peste 200.000 de invitaţi în 24 de ore. Lumea s-a amuzat copios, iar peste 70.000 de persoane au confirmat că vor merge la petrecere. Adolescentele şi-au dat seama de greşeală şi au postat un nou mesaj: "Totul a pornit dintr-o greşeală. Iza a creat evenimentele, dar erau pur şi simplu zilele noastre de naştere! Adica nu invitaţi, nu petrecere, nu cadouri! Lumea a înţeles exact pe dos. Nu va fi nici o petrecere!", scrie stiri.tvr.ro.

Nici măcar mesajul de dezminţire care a apărut, la un moment dat, nu a oprit comentariile celor care şi-au anunţat participarea la eveniment. Imaginaţia internauţilor a mers însă şi mai departe.

Glumele internauţilor au continuat. Aceştia au iniţiat o petiţie prin care au cerut preşedintelui Klaus Iohannis să declare ziua de 14 martie, ziua Isabelei, zi liberă. 




Un eveniment similar s-a întâmplat şi în Olanda. În septembrie 2012, poliţiştii au fost nevoiţi să intervină după ce 3.000 de persoane au dat buzna la o petrecere într-un orăşel cu doar 18.000 de locuitori.

8 din 10 copii români au conturi pe o reţea de socializare. Vorbim despre copii cu vârste între 9 şi 16 ani, iar 99% s-au înscris pe Facebook.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

Duminică, 19 Mai 2024
552

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

Duminică, 19 Mai 2024
61

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

Duminică, 19 Mai 2024
69

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...