"Voronin şi-a anunţat demisia ca un vagabond. Îi dorim o pensie liniştită!"

"Voronin şi-a anunţat demisia ca un vagabond. Îi dorim o pensie liniştită!"

 VLADIMIR VORONIN  

"Voronin şi-a anunţat demisia ca un vagabond. Nu va avea nicio funcţie în Parlament. Îi dorim o pensie liniştită!". Aşa au apreciat doi lideri ai Alianţei pentru Integrare Europeană demisia lui Vladimir Voronin din funcţia de şef al statului.

Serafim Urechean, prim-vicepreşedintele Parlamentului, despre demisia lui Voronin: "Astăzi o să sărbătorească toată ţara. Voronin a trebuit să vină să-şi prezinte demisia în Parlament. Dar aşa, a procedat ca un vagabond, exact cum a făcut şi Guvernul".

Vlad Filat, preşedinte PLDM: "Voronin va rămâne un simplu deputat. Nu îi va reveni nicio funcţie de preşedinte sau secretar de comisie. Îi doresc o pensie liniştită!".

Potrivit legislaţiei, preşedinte în exerciţiu al ţării devine preşedintele Parlamentului Mihai Ghimpu, care urmează să desemneze un nou premier.

 

 

FRAGMENT DIN MESAJUL LUI VLADIMIR VORONIN CATRE CETATENI:

"Vă spun sincer, predau cu inima grea funcţiile conducerii ţării în mîinile noii puteri. Voi fi franc: eu nu cred în capacitatea politicienilor care au făcut alianţă doar în baza emoţiilor negării şi denigrării totale a propriei ţări, doar în scopul repartizării funcţiilor, de a propune societăţii un nou program pozitiv. Nu cred în capacitatea lor de a fi o echipă unită, de a conduce statul, bazîndu-se pe interesele Dumneavoastră  fundamentale, dar nu pe propriile scopuri şi interese. Eu nu cunosc experienţe de guvernare reuşită, care să se fi bazat pe ideea lichidării propriei ţări, pe năzuinţa de a o nimici. Pe un asemenea sol nu poţi să cultivi decît disperare, demoralizare şi sentimentul fatalităţii. Nimic mai mult".
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Mamă și fiu transportați la spital după ce s-au răsturnat cu mașina în Dorohoi! (foto)

astăzi, 17:43

Două persoane, o femeie de 55 de ani și fiul ei, de 17 ani, au ajuns la spital în urma unui accident rutier ce s-a produs, sâmbătă după-amiază, pe strada Progresului din municipiul D...

Rugăciuni pentru ferirea de furtuni și inundații în bisericile din Botoșani!

astăzi, 16:45

Având în vedere avertizările meteorologice referitoare la mari furtuni şi ploi abundente, care vor cuprinde mai multe regiuni din România, Patriarhia Română îndeamnă ...

Obiecte tradiționale expuse de Muzeul de Istorie din Botoșani la o expoziție din Craiova! (foto)

astăzi, 15:51

Muzeul Județean de Istorie din Botoșani a participat la vernisajul expoziției etnografice „Tehnici tradiționale de realizare a scoarțelor în România și Republica Moldova”...