"Spiru Haret", în pericol de exmatriculare

"Spiru Haret", în pericol de exmatriculare

 Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei  

Scandalul dintre Universitatea Spiru Haret şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI), izbucnit în această săptămână, este departe de a se stinge.

Poziţiile combatanţilor însă încep să se nuanţeze.

Universitatea anunţă că înscrierile vor continua şi în această vară. MECI afirmă că, în momentul de faţă, acceptarea dosarelor de la candidaţi este ilegală. Dar ministerul îi asigură pe absol venţi că îşi vor primi diplomele.

Evaluarea se lasă aşteptată!

Directorul general al Direcţiei juridice şi de Control din MECI, Gabriel Liviu Ispas, spune că "Spiru Haret" a greşit când s-a plasat în afara legii, solicitând să nu fie inclusă în Hotărârea de Guvern nr. 749/24.06.2009, în care sunt publicate universităţile şi specializările care au dreptul legal să funcţioneze: "Universitatea este acreditată din 2002. După cinci ani, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior trebuia să evalueze în ce măsură au fost respectate standardele educaţionale de aici. Or, suntem în 2009 şi nici până în prezent Spiru Haret nu a acceptat să fie evaluată".

El a adăugat că este normal ca absolvenţii să-şi primească diplomele din moment ce universitatea era deja acreditată. Dar nu acceptă ca, până nu reintră în legalitate, să înscrie candidaţi.

Reprezentanţii Universităţii Spiru Haret contestă opinia MECI şi spun că instituţia a fost înfiinţată prin lege şi nicio ordonanţă sau hotărâre de guvern nu poate abroga o lege.

"Toate specializările Universităţii Spiru Haret sunt acreditate şi funcţionează perfect legal. Niciodată n-am solicitat să fie scoasă din lista universităţilor acreditate. Organizăm admitere, susţinem şi licenţele", a spus George Nicolau, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Ulterior, şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a admis că, după ce "Spiru Haret" îşi va rezolva problemele, va putea să organizeze admitere, precizând că şi absolvenţii celorlalte două universităţi, "Apollonia" şi "Petre Andrei", aflate în aceeaşi situaţie, au dreptul să-şi primească diplomele.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

FC Botoșani - Poli Iași, mâine de la ora 17:30

astăzi, 19:08

Meciul retur dintre FC Botoșani și Poli Iași se va juca mâine, în etapa cu numărul 17 a Superligii. Vezi oferta Superbet pentru meciul cu Poli Iași! Până în preze...

Sancțiuni aplicate de polițiști alegătorilor din județ „certați” cu ordinea!

astăzi, 19:05

Au fost aplicate 11 sancțiuni contravenționale în valoare de peste 11.000 de lei persoanelor care au continuat propaganda electorală, au fotografiat buletinul de vot, au comercializat băutur...

Cine sunt cei mai harnici votanți din județul Botoșani!

astăzi, 18:51

Cei mai mulți votanți din județul Botoșani provin din mediul rural - 80.000 de cetățeni, față de urban – 63.000 de alegători. După gen, cele mai multe buletine de vot au fost băgat...