"Spiru Haret", în pericol de exmatriculare

"Spiru Haret", în pericol de exmatriculare

 Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei  

Scandalul dintre Universitatea Spiru Haret şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI), izbucnit în această săptămână, este departe de a se stinge.

Poziţiile combatanţilor însă încep să se nuanţeze.

Universitatea anunţă că înscrierile vor continua şi în această vară. MECI afirmă că, în momentul de faţă, acceptarea dosarelor de la candidaţi este ilegală. Dar ministerul îi asigură pe absol venţi că îşi vor primi diplomele.

Evaluarea se lasă aşteptată!

Directorul general al Direcţiei juridice şi de Control din MECI, Gabriel Liviu Ispas, spune că "Spiru Haret" a greşit când s-a plasat în afara legii, solicitând să nu fie inclusă în Hotărârea de Guvern nr. 749/24.06.2009, în care sunt publicate universităţile şi specializările care au dreptul legal să funcţioneze: "Universitatea este acreditată din 2002. După cinci ani, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior trebuia să evalueze în ce măsură au fost respectate standardele educaţionale de aici. Or, suntem în 2009 şi nici până în prezent Spiru Haret nu a acceptat să fie evaluată".

El a adăugat că este normal ca absolvenţii să-şi primească diplomele din moment ce universitatea era deja acreditată. Dar nu acceptă ca, până nu reintră în legalitate, să înscrie candidaţi.

Reprezentanţii Universităţii Spiru Haret contestă opinia MECI şi spun că instituţia a fost înfiinţată prin lege şi nicio ordonanţă sau hotărâre de guvern nu poate abroga o lege.

"Toate specializările Universităţii Spiru Haret sunt acreditate şi funcţionează perfect legal. Niciodată n-am solicitat să fie scoasă din lista universităţilor acreditate. Organizăm admitere, susţinem şi licenţele", a spus George Nicolau, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Ulterior, şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a admis că, după ce "Spiru Haret" îşi va rezolva problemele, va putea să organizeze admitere, precizând că şi absolvenţii celorlalte două universităţi, "Apollonia" şi "Petre Andrei", aflate în aceeaşi situaţie, au dreptul să-şi primească diplomele.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
171

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
173

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
254

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...