"Spiru Haret", în pericol de exmatriculare

"Spiru Haret", în pericol de exmatriculare

 Ecaterina Andronescu, ministrul Educatiei  

Scandalul dintre Universitatea Spiru Haret şi Ministerul Educaţiei, Cercetării şi Inovării (MECI), izbucnit în această săptămână, este departe de a se stinge.

Poziţiile combatanţilor însă încep să se nuanţeze.

Universitatea anunţă că înscrierile vor continua şi în această vară. MECI afirmă că, în momentul de faţă, acceptarea dosarelor de la candidaţi este ilegală. Dar ministerul îi asigură pe absol venţi că îşi vor primi diplomele.

Evaluarea se lasă aşteptată!

Directorul general al Direcţiei juridice şi de Control din MECI, Gabriel Liviu Ispas, spune că "Spiru Haret" a greşit când s-a plasat în afara legii, solicitând să nu fie inclusă în Hotărârea de Guvern nr. 749/24.06.2009, în care sunt publicate universităţile şi specializările care au dreptul legal să funcţioneze: "Universitatea este acreditată din 2002. După cinci ani, Agenţia Română de Asigurare a Calităţii în Învăţământul Superior trebuia să evalueze în ce măsură au fost respectate standardele educaţionale de aici. Or, suntem în 2009 şi nici până în prezent Spiru Haret nu a acceptat să fie evaluată".

El a adăugat că este normal ca absolvenţii să-şi primească diplomele din moment ce universitatea era deja acreditată. Dar nu acceptă ca, până nu reintră în legalitate, să înscrie candidaţi.

Reprezentanţii Universităţii Spiru Haret contestă opinia MECI şi spun că instituţia a fost înfiinţată prin lege şi nicio ordonanţă sau hotărâre de guvern nu poate abroga o lege.

"Toate specializările Universităţii Spiru Haret sunt acreditate şi funcţionează perfect legal. Niciodată n-am solicitat să fie scoasă din lista universităţilor acreditate. Organizăm admitere, susţinem şi licenţele", a spus George Nicolau, purtătorul de cuvânt al instituţiei.

Ulterior, şi ministrul Educaţiei, Ecaterina Andronescu, a admis că, după ce "Spiru Haret" îşi va rezolva problemele, va putea să organizeze admitere, precizând că şi absolvenţii celorlalte două universităţi, "Apollonia" şi "Petre Andrei", aflate în aceeaşi situaţie, au dreptul să-şi primească diplomele.

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

A cumpărat o mașină cu 3.000 de euro fără să știe că era căutată pentru confiscare, șofer oprit în Vama Racovăț!

astăzi, 17:15

În cursul zilei de joi, în jurul orei 04.40, în Punctul de Trecere a Frontierei Racovăț – ITPF Iași, s-a prezentat pentru efectuarea formalităților de control necesare tre...

Ești în concediu de creștere și îngrijire copil? Guvernul îți va impune să plătești 2430 lei/ an ca să beneficiezi de asigurare de sănătate!

astăzi, 15:30

Pachetul de măsuri de austeritate lansat de premierul Ilie Bolojan propune ca un număr mare de persoane exceptate până în prezent de la plata contribuției de 10% pentru sistemul public...

Ce le recomandă DSP botoșănenilor să facă pe timp de caniculă!

astăzi, 15:00

Direcția de Sănătate Publică (DSP) din Botoșani oferă o serie de recomandări cetățenilor pentru prevenirea impactului negativ al temperaturilor crescute. I. Recomandări pentru populația ...