"Săptămâna legumelor donate" sau gesturi de suflet ale elevilor botoşăneni!

"Săptămâna legumelor donate" sau gesturi de suflet ale elevilor botoşăneni!
Grupul Şcolar "Dimitrie Negreanu", în campanie socială de sprijin pentru familiile aflate în dificultate! În perioada 1-7 noiembrie se desfăşoară campania socială "Săptămâna legumelor donate", cu scopul sprijinirii familiilor aflate în dificultate. Elevii s-au implicat cu tot sufletul în această acţiune, fiind profund impresionaţi de situaţia în care trăiesc mulţi dintre semenii noştri.

Acţiune amplă în cadrul Strategiei Naţionale de Acţiune Comunitară (SNAC), la Grupul Şcolar "Dimitrie Negreanu", a înregistrat un real succes atât în plan social, dar mai ales în cel educaţional.



Pentru unitatea şcolară, acest aspect reprezintă o continuitate în derularea programelor educaţionale de voluntariat şi implicare activă în viaţa comunităţii locale.

Prin Consiliului Şcolar al Elevilor, alături de conducerea şcolii şi a diriginţilor, s-au colectat trei categorii de legume: ceapă, morcovi şi varză, într-un total de 640 Kg, sortate şi ambalate pentru transport.

Într-o primă etapă, s-au distribuit produse familiilor nevoiaşe ce au în întreţinere copii, identificate de către directorul unităţii şcolare, prof. Liviu Balan, prin Serviciul Public de Asistenţă Socială Botoşani.



Elevii care au participat la acţiunea de distribuire au rămas profund impresionaţi de problematica complexă a celor aflaţi în dificultate: "Problemele noastre sunt mici, n-ar trebui să ne mai plângem. Problemele lor sunt mari…", a mărturisit Amalia Munteanu, vicepreşedinte al CŞE.

"În zilele următoare vor continua distribuirile şi la alte familii care chiar au nevoie de sprijin, oricât de mic ar părea el", transmite prof. Camelia Cîşlariu, consilier educativ, coordonator SNAC. 


 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Calendar ortodox: În a doua zi de Paște sărbătorim Învierea Domnului și îl cinstim pe Sfântul și dreptul Iov

astăzi, 09:31
16

Sfântul și dreptul Iov, sărbătorit în acest an în a doua zi de Paște, a trăit în Avsitida, între Arabia și Idumeea. Tatăl său era Zaret, iar mama lui era Vosora....

Adăpost cu 28 de animale cuprins de flăcări într-o localitate din Botoșani!

astăzi, 08:58
124

Proprietarul a fost cel care a anunțat incendiul. Când a văzut flăcările, întreaga construcție de aproximativ 120 de metri pătrați ardea.La caz s-au deplasat pompierii din cadru...

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
502

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...