"Regretabilă eroare" și precizări de la Guvern

"Regretabilă eroare" și precizări de la Guvern
"Regretabilă eroare" și precizări de la Guvern: Proiectul care prevede închisoare pentru cei care dezvăluie informații din dosare penale este avizat negativ!

Guvernul a revenit cu un comunicat în care spune că dintr-o "regretabilă eroare" s-a comunicat presei că toate proiectele discutate în ședința de guvern de miercuri au primit aviz favorabil. Pe lista proiectelor avizate pozitiv figura și o modificare a Codului Penal prin care nimeni nu mai are voie să divulge informaţii din dosare penale. De fapt, precizează Guvernul, acel proiect a primit aviz negativ, relateaza digi24.ro.

"Dintr-o eroare tehnică, în comunicatul de presă de după şedinţa de guvern s-a transmis informaţia că toate proiectele prezentate în şedinţa de guvern au primit aviz favorabil.

Pentru corecta informare a opiniei publice, menţionăm că, printre cele 37 de puncte de vedere ale Guvernului cu privire la unele proiecte legislative iniţiate în prezent, există câteva care nu au primit aviz favorabil.

Printre acestea se enumeră şi proiectul de Lege pentru modificarea Legii nr 286/2009 privind Codul Penal, referitor la noi pedepse pentru cetăţenii care dezvăluie informaţii din dosarele penale, care nu a fost avizat pozitiv de către Guvernul României".

Amendamentul propus de senatorul PSD Șerban Nicolae spune că nicio persoană nu poate dezvălui informații din dosare penale. Potrivit amendamentului de la Codul Penal, persoana care dezvăluie informații din dosare penale riscă o pedeapsă de închisoare de la 6 luni la 3 ani. Dacă este vorba de magistrați, pedeapsa crește, ei riscând să facă între 2 și 5 ani de închisoare.

Senatorul Șerban Nicoloae susține că nu este vorba și despre presă, dar amendamentul scris chiar de el îl contrazice. Din articol rezultă foarte clar că nimeni nu ar avea voie să divulge astfel de informații, nici sursa inițială, dar nici jurnalistul care publică informațiile.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Candidații PSD pentru Consiliul Județean Botoșani: De la politicieni de carieră la profesori și antreprenori! (Foto)

astăzi, 19:48
84

Candidatul PSD pentru președinția Consiliului Județean Botoșani este Lucian Trufin, acesta regăsindu-se și pe lista de candidați pentru consilieri județeni, pe poziția a doua.Lista pentru...

„Gluma” despre moldoveni i-ar putea aduce sancțiuni lui Marcel Ciolacu!

astăzi, 18:31
108

A fost depusă o plângere la Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării. Liderul PSD ar putea fi amendat, dacă CNCD va considera că a greșit.„Am depus o plângere la ...

CFR Cluj – Sepsi, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 16:53
31

CFR Cluj și Sepsi se întâlnesc în această seară în etapa a șaptea a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!Î...