"Pelerinaj" la mormantul lui Ceausescu: "Numai cu Iisus Hristos s-a mai intamplat asa ceva!"

Ca in fiecare an din ultimii 25 care au trecut de la executia sotilor Ceausescu si eliberarea Romaniei de comunism, zeci de nostalgici ai fostului regim s-au adunat de Craciun la cimitirul Ghencea din Capitala.

Oamenii au venit cu lumanari, flori si coaroane si au citit poezii dedicate "conducatorului iubit", informeaza B1 Tv.
Mai mult, intr-un fel de scrisoare-manifest ce a fost citita la mormantul fostului dictator, ei l-au comparat pe Ceausescu cu Iisus Hristos.

"La 25 de ani de la asasinarea lui Nicolae Ceausescu, romanii il considera cel mai mare conducator din toate timpurile. Numai cu Iisus Hristos s-a mai intamplat asa ceva iar dupa secole el continua sa acapareze sufletele a tot mai multi oameni. Facand paralele intre viata lui Iisus Hristos si viata lui Nicolae Ceausescu constatam cu uimire asemanarile acestora", a citit unul dintre cei care il regreta pe fostul dictator.

Simpatizantii au ascultat si imnul national "Desteapta-te romane", desi acesta a fost interzis pe vremea lui Ceausescu.

Iliescu, "un criminal si un tradator"

Oamenii spun ca o duc mai rau decat in vremea comunismului si isi amintesc ca atunci aveau locuri de munca si se puteau mandri cu ceea ce faceau.

"Istoria ne va dovedi ca el a avut dreptate. Dupa 25 de ani de la moartea lui nu vad o schimbare. Eu dupa timpul lui ma pot mandri. Am lucrat la metrou, la Casa Poporului. 90% din populatie sta in casele facute tot de el", spune unul dintre oamenii prezenti la cimitirul Ghencea.

Un altul acuza ca Ceausescu a fost asasinat si ca Iliescu a folosit poporul pentru a da o lovitura de stat.

"As putea spune ca regret timpurile fiindca au fost niste sperante desarte, a fost un asasinat politic. A fost o lovitura de stat cu ajutorul maselor. Acest Ion Iliescu care e un criminal si un tradator, a dat mana libera tuturor afaceristilor criminali", considera un alt sustinator al fostului dictator, mai scrie sursa citată.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

ANM, prognoză meteo de ultimă oră! Nu furtuna Ashley va face ravagii în România, ci alt fenomen!

astăzi, 08:02

Administraţia Naţională de Meteorologie a emis o prognoză meteo de ultimă oră pentru România. Conform experţilor, nu furtuna Ashley va face ravagii în România, ci alt fenomen ...

Botoșăneanul care și-a ucis soția în scara blocului și-a pus capăt zilelor în penitenciar!

astăzi, 07:45

Paznicii penitenciarului l-au găsit pe bărbat, în toiul nopții. Bărbatul de 54 de ani fusese închis pentru omor calificat, la sfârșitul lunii martie, când și-a ucis so...

27 septembrie pe Știri Botoșani. Botoșăneni la XFactor și Vocea României, acasă e coadă la titlurile de cetățean de onoare. Stomatolog din Botoșani condamnat în dosarul de corupție

astăzi, 07:30

27 septembrie 2008 Gellu Dorian: Matei Vișniec – Premiul Naționla de Literatură ”Ion Pillat” Incepand cu acest an, inca un premiu national de literatura a luat fiinta in jud...