"Părinte 1 și părinte 2" înlocuiește "mamă și tată" în formularele școlare din Franța

"Părinte 1 și părinte 2" înlocuiește "mamă și tată" în formularele școlare din Franța

Camera inferioară a Parlamentul francez a adoptat marți, în primă lectură, un amendament care prevede că formularele școlare vor conține mențiunile "părinte 1 și părinte 2" în locul apelativelor standard "mamă și tată", scrie nouvelobs.com.

"Acest amendament vizează implementarea în legislație a diversității familiale a copiilor în formularele administrative ale școlii", a explicat deputata Valeria Petit, inițiatoarea textului, din partidul prezidențial.

"Nimeni nu trebuie să se simtă exclus", a argumentat și deputata LREM Jennifer de Temmerman.

Deputata Valeria Petit amintește că un număr foarte mare de formulare din domeniul civil, de la înscriere la cantină și până autorizații, au încă apelativele "mamă" și "tată", neținând cont de aprobarea legii privind căsătoriile homosexuale.

Colega ei, Jennifer de Temmerman, a apărat amendamentul fața deputaților: "Avem familii care se confruntă cu cazuri ancorate în modele sociale si familiale ușor depășite. În ziua de astăzi nimeni nu ar trebui să se simtă exclus din cauza unor scheme de mentalitate puțin înapoiate. Pentru noi, acest articol este o măsură de egalitate socială".

Miniștrii refuză avizul

Ministrul Educației Jean-Michel Blanquer și raportoarea Anne-Christine Lang (LREM) au avizat nefavorabil amendamentul, argumentând că schimbările cerute nu sunt în conformitate cu legislația.
Deputatul LR Xavier Breton a denunțat un amendament care ține "de o gândire unică și politic corectă care nu corespunde cu realitatea". "Când aud că este o gândire depășită, amintesc că astăzi, în uniunile libere, căsătorii sau parteneriate, mai mult de 95% sunt cupluri formate din bărbat și femeie", a spus acesta.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
141

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
515

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
209

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...