"Nu v-aș dori să munciți cum muncesc eu", mesajul de dinainte de moarte al botoșăneanului care a decedat în Italia

"Nu v-aș dori să munciți cum muncesc eu", mesajul de dinainte de moarte al botoșăneanului care a decedat în Italia

   Facebook

Cei care l-au cunoscut pe botoșăneanul în vârstă de 46 de ani, din satul Costești, comuna Răchiți, sunt șocați de moartea acestuia.

Pe contul său de pe o rețea de socializare, prietenii au lăsat mai multe mesaje de condoleanțe, bărbatul plecând din această lume cu doar câteva zile înainte de a împlini 47 de ani.

“Astăzi ai fi împlinit o frumoasă vârstă ,Ioane!!! Insa din păcate astăzi nu mai ești printre cei dragi tie...îți vei serba ziua sus in ceruri, dintr-o noua lume, departe. Vegheaza de acolo de sus asupra tuturor celor dragi tie, celor ce le-ai frânt inima când ai plecat...e bizar sa îți spun La mulți ani...si nu o voi face...am sa îți urez odihna veșnică pe pământ natal si sufletul sa îți fie mereu intr-o lumina veșnică...Dumnezeu să te ierte"

“Condoleante familiei. Pacat, a fost un om cu suflet mare, am fost colegi de munca acum 25 de ani"

"Ai plecat mult prea devreme !!! Eu te asteptam acasa viu, nu cum te astept acum, intr-un sicriu !!! Dumnezeu sa te ierte !!! "

“Pacat ca a plecta dintre noi prea tanar. A lasat familia indoliata", sunt câteva dintre mesajele postate pe contul de Facebook al lui Ioan Pușcașu.

Bărbatul plecase la muncă în Italia cu dorința ce a strânge bani pentru a-și ridica o casă. Muncea din greu pentru a-și îndeplini visul. Nu v-aş dori să munciţi cum muncesc eu!, a postat la un moment dat bărbatul pe Facebook.

Potrivit poliţiştilor, Ioan Puşcaşu a fost găsit mort de nişte colegi de muncă într-un şopron de lângă seră. Din primele investigaţii, rezultă că bărbatul a suferit un infarct miocardic provcat de temperaturile ridicate din sere, care pot atinge chiar şi 50 de grade Celsius, scrie actualitatea.it

Circumstanţele în care şi-a pierdut viaţa Ioan Puşcaşu sunt încă neclare pentru carabinierii din Asti care se ocupă de acest caz.  

Asta cu atât mai mult, cu cât au fost depuse mărturii în contradictoriu referitoare la modul în care a murit românul.   Astfel, un patron italian din zona serelor din Carmagnola susţine că, în acea zi, l-a găsit pe Ioan căzut pe stradă, l-a urcat în maşină şi l-a dus în sera unde acesta muncea şi locuia împreună cu sora și cumnatul său.   Când aceștia au chemat serviciul de ambulanţă, pentru Ioan era prea târziu – nu mai avea funcţii vitale, iar medicii au putut doar să înregistreze decesul.   O versiune total antitetică celei de mai sus a fost prezentată de un grup de prieteni ai lui Ioan, care susţin că în seara decesului, românul era acasă, întors de la o zi de muncă în sere. Muncea până la zece ore pe zi cu doar patru euro pe oră, bani încasaţi în totalitate la "negru"., mai scrie actualitatea.it.

Chiar dacă erau puţini, fiecare bănuţ era pus deoparte pentru că Ioan avea un vis, care l-a şi adus în Italia: să îşi construiască o casă a lui la Botoşani, oraşul său natal.  

Pentru că îi avea pe sora şi pe cumnatul său aici în Italia, Ioan a decis, în urmă cu şapte ani, să îi urmeze pentru a strânge bani de casă. Înainte să vină în Italia, spun rudele, românul a străbătut aproape toată Europa, lucrând cu ziua, cu ora, acceptând orice muncă doar pentru a reuşi să strângă nişte bani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Caz revoltător: Un tânăr din Botoșani, cu arsuri grave, a fost refuzat de marile spitale din țară!

astăzi, 15:08

Tânărul a ajuns în stare critică după un accident casnic, în urma căruia a suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corpului. În prezent, el este la Spitalul Județean de Urgen...

(P) Cum îi explici copilului tău importanța îngrijrii corecte a dinților?

astăzi, 13:37

Îngrijirea dinților este un aspect esențial al sănătății generale, iar ca părinte este important să îți înveți copilul de mic importanța acestui obicei zilnic. A explica u...

14 în cursa pentru președinte! Ei sunt candidații care ne cer votul în primul tur!

astăzi, 12:52

Biroul Electoral Central a stabilit, joi, ordinea de înscriere în buletinul de vot a candidaţilor la alegerile prezidenţiale. Tragerea la sorţi a fost efectuată în prezenţa memb...