"Nu da, dăruieşte!" - Poliţistele din Botosani vor oferi flori domnilor!

"Nu da, dăruieşte!" - Poliţistele din Botosani vor oferi flori domnilor!
Poliţia botoşăneană este partener în Campania "16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii"! În data de 25 noiembrie 2010, începând cu ora 12.00, Poliţia botoşăneană va derula în mai multe locaţii din municipiul reşedinţă de judeţ (Family Center, Pietonalul Unirii, intersecţia străzii Marchian cu Calea Naţională) o serie de acţiuni pentru a marca evenimentul "Nu da, dăruieşte!", din cadrul Campaniei "16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii".

În cadrul acestor acţiuni simbolice, femei-poliţist vor oferi domnilor flori însoţite de mesajul "Violenţa asupra femeii ne răneşte pe toţi. Nu fi indiferent! Nepăsarea poate ucide!".

Campania a inclus un eveniment similar ce a fost organizat ieri, 23 noiembrie 2010, în Parlamentul României, unde femeile membre ale Parlamentului au oferit colegilor lor bărbaţi câte o floare însoţită de acest mesaj.

Parteneri în organizarea campaniei sunt Parlamentul României – Comisia pentru egalitatea de şanse pentru femei şi bărbaţi, Poliţia română, Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii şi Sistemul ONU din România.

Acest an marchează a douăzecea ediţie a Campaniei "16 zile de activism împotriva violenţei asupra femeii" care a debutat în anul 1991 la iniţiativa Centrului pentru Leadership Global al Femeilor  din cadrul Universităţii Rutgers din SUA. Ideea campaniei este să atragă atenţia la nivel local, naţional şi global asupra diferitelor forme de violenţă cu care se confruntă femeile, subliniind că violenţa este o încălcare a drepturilor omului.

Perioada aleasă pentru campanie se derulează între două zile cu semnificaţie deosebită: începe în data de 25 noiembrie – Ziua internaţională împotriva violenţei asupra femeilor şi ia sfârşit în 10 decembrie – Ziua internaţională a drepturilor omului.

Costurile legate de derularea Campaniei sunt suportate de Institutul Est European de Sănătate a Reproducerii şi Fundaţia pentru Sănătatea Familiei şi Dezvoltare Comunitară.


IPJ BOTOŞANI
Compartimentul de Analiză si Prevenire a Criminalitatii


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

”Românii au talent” 2024: Cine sunt botoșănenii care au ajuns în semifinala competiției!

astăzi, 17:57
245

Miruna Iustina Gireadă, Daniel Ciobbanu și Emanuel Barica sunt botoșănenii care au ajuns în sezonul 14 pe scena ”Românii au talent”, acestora adăugându-li-se și Nic...

Benzar, reacție dură după ce Comisia de Recurs i-a redus suspendarea lui Hakim. ”Trebuia să mă omoare? Poate sunt interese!”

astăzi, 16:28
107

Comisia de Recurs a redus pedeapsa de 6 etape primită inițial de Hakim Abdallah la doar două, informație dezvăluită de Fanatik. Atacantul l-a accidentat grav la cap pe Romario Benzar în Bo...

Botoșănean de 20 de ani scos în cătușe din mașină!

astăzi, 14:36
341

În cursul zilei de vineri, polițiștii din Vlăsinești au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui tânăr de 20 de ani, din comuna Dângeni.Botoșăneanul e...