"Noi curăţăm gratis costumul lui Moş Crăciun!" 23 de botoşăneni au loc de muncă graţie unui proiect european FOTO

"Noi curăţăm gratis costumul lui Moş Crăciun!" 23 de botoşăneni au loc de muncă graţie unui proiect european FOTO
23 de botoşăneni din categoria celor "vulnerabili" au un loc de muncă şi îşi pot permite să-şi întreţină familiile după ce au fost incluşi într-un proiect care le-a dat o şansă.

Asociaţia "Şansă pentru tine" alături de partenerii săi, Cartonajul SRL şi Primăria Băluşeni au încheiat proiectul "Dezvoltarea economiei sociale prin intermediul asociaţiei Şansa pentru tine". Având ca obiectiv dezvoltarea capitalului uman şi creşterea competitivităţii acestuia, proiectul a însemnat sprijinirea grupurilor vulnerabile pentru integrarea sau reintegrarea pe piaţa muncii.
 
Concret, proiectul a constat şi în înfiinţarea a trei structuri de economie socială. Una dintre ele este Bio Lactana Bucovina, în care lucrează şase persoane ce se ocupă cu procesarea laptelui în smântână şi mozzarela, destinate consumatorilor individuali dar şi agenţilor economici activi în alimentaţia publică.

Cei şase angajaţi sunt părinţi singuri sau provin din familii cu mai mult de doi copii.Valoarea investiţiei în Bio Lactana Bucovina a fost de 3,28 de milioane de lei. Primarul comunei Băluşeni, Neculai Stratulat, a susţinut că investiţia a fost binevenită în comuna care este izolată, neavând ieşire la niciun drum judeţean sau naţional.

"Este un pas mic dar are un viitor măreţ. Prin acest proiect s-au rezolvat două probleme, una mai mică şi una mai mare. O dată, s-au angajat şase persoane. A doua problemă: acum se poate valorifica laptele oamenilor din comună", a susţinut primarul Stratulat.

Bio Cleaning Nord este o societate de prestări servicii profesionale de curăţenie şi întreţinere. 16 botoşăneni formează echipe ce pot face curăţenie industrială, în hale, hipermaketuri sau depozite, la sedii de firme, dar şi la domiciliile clienţilor şi la spaţii verzi. Interesant este faptul că produsele de curăţenie folosite sunt ecologice.

Anca Pâslaru, managerul Bio Cleaning Nord, a prezentat serviciile spălătoriei ecologice.

"Spălătoria noastră foloseşte doar apă şi solvenţi ecologici. Avem zece angajaţi din care şapte sunt din familii monoparentale. Toate aceste persoane au participat la cursuri, aveau şi experienţă. Spălătoria este pe Calea Naţională, după Bazar. Ofertele la care ne-am gândit includ şi gratuităţi, iar la covoare şi perdele avem reduceri de 20%. Şi pentru că se apropie Crăciunul, pentru toţi aceia care îl joacă pe Moş Crăciun, noi curăţăm gratis costumele de Moş Crăciun, aşa că vă aşteptăm", a declarat Anca Pâslaru.

Cea de-a treia structură de economie socială este Bio Nord Distribution, ce va activa în sfera serviciilor de vânzare şi distribuţie, în principal ca suport pentru Bio Lactana Bucovina dar va ajuta şi la realizarea de contracte pentru celelalte două entităţi de economie socială. Urmează ca toţi cei 23 de angajaţi şi managerii lor să-şi asigure prin muncă şi producţie salariile pentru următoarea perioadă.

Valoarea totală a proiectului Dezvoltarea economiei sociale prin intermediul Asociaţiei Şansa pentru Tine, finanţat prin Programul Operaţional Sectorial Dezvoltarea Resurselor Umane, Axa prioritară 6- Promovarea incluziunii sociale, DMI 6.1- Dezvoltarea economiei sociale, POS DRU 2007- 2013, a fost de 3.272.000 lei, din care 3.204.596,70 de lei reprezintă asistenţa financiară nerambursabilă.







 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
142

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...

Matematica are viitor! Elevi excepționali premiați la Concursul „Dimitrie Pompeiu” de la Botoșani (Foto, Video)

Sâmbătă, 18 Mai 2024
515

Competiția, care se adresează elevilor din clasele III-XI, s-a desfășurat sâmbătă, la Școala Gimnazială Nr. 17 din Botoșani.Președintele concursului este, la fel ca în anii t...

Sunați la 112 dacă ați văzut-o pe Petronela-Anca Drăguț, are 17 ani și a dispărut de acasă!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
209

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei tinere, de 17 de ani, din satul Călugăreni Noi, comuna Ungureni, care a părăsit domiciliul la data de 18 mai a.c.,  i...