"Moștenire" lăsată noului președinte al Consiliului Județean

"Moștenire" lăsată noului președinte al Consiliului Județean
Pe ultima sută de metri, un șef din Consiliul Județean, care ar trebui să plece odată cu încheierea mandatului actualului președinte, este propus pentru a se ocupa de deschiderea unei acțiuni în instanță în numele instituției, împotriva unor foști directori.

Potrivit unui proiect de hotărâre ce va fi supus dezbaterii și aprobării în ultima ședință a actualului Consiliu Județean, din data de 21 iunie, se dorește acordarea unui mandat special administratorului public al județului, Radu Judele, pentru a promova o acțiune în instanță pentru atragerea răspunderii foștilor directori și administratori ai societății Parc Industrial, “pentru daunele cauzate societății prin încălcarea îndatoririlor".

Societatea Parc Industrial a fost dizolvată la începutul acestui an, după ce membrii Consiliului de Administrație și directorii au demisionat. În urma unui audit făcut de corpul de control de la Consiliul Județean, cât și de inspectorii Curții de Conturi, s-a concluzionat că cei care s-au ocupat de această societate au adus prejudicii, motiv pentru care se va încerca recuperarea sumelor în instanță.

Rămâne de văzut dacă după învestirea în funcție a noului președinte al Consiliului Județean, social-democratul Costică Macaleți, acesta va fi de acord să îl mențină în continuare pe funcția de administrator al județului pe Radu Judele. Mandatul acestuia se încheie în mod normal cu mandatul actualului președinte liberal. Postul de administrator public al județului a fost înființat de Florin Țurcanu.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Județul Botoșani se află sub atenționare de Cod Galben. Sfaturile pompierilor!

astăzi, 10:06
735

Astăzi, începând cu ora 10.00 și până la ora 23.00, meteorologii anunță instabilitate atmosferică temporar accentuată.În intervalul menționat, vor fi perioade cu in...

Comuna din Botoșani care își cinstește valorile: Distincții pentru sportivi și artiști, un mare campion a devenit Cetățean de Onoare! (Foto)

astăzi, 09:44
453

La inițiativa primarului Marian Luchian, Consiliul Local și Primăria Hlipiceni au acordat Titlul de Cetățean de Onoare lui Romeo Gontineac, fost jucător profesionist de rugby, de trei ori campio...

Concedierile silenţioase din business: Județul Botoșani, pe lista cu ”cele mai lovite industrii”!

astăzi, 09:17
149

O analiză a Ziarului Financiar, pe baza răspunsurilor primite de la inspectoratele teritoriale de muncă din 19 judeţe, printre care și Botoșani, arată că fenomenul concedierilor colective s-a ...