"Ia să nu îmi mai folosiţi numele în ziar!"

Sună telefonul în Redacţie. Număr privat. Îl lăsăm să se "consume" anonim, şi peste trei minute vine şi apelul cu număr la vedere.

-Bună ziua. Aveţi un articol pe Ştiri Botoşani...
-Bună ziua! Vă rog să vă recomandaţi!
-Nu contează cine sunt!
-Dacă doriţi să faceţi observaţii la un articol, este nevoie să vi le asumaţi.
-(iritată, cu ton arţăgos) Nu contează cine-s eu! Aveţi un articol unde aţi scris că o doamnă a câştigat un concurs. La celălalt, cu care a concurat, scrieţi că e fost director de bancă, la ea doar că a fost angajată la Finanţe. Da’ ce, ea a fost femeie de serviciu la Finanţe?!  

Îi atragem atenţia asupra tonului şi a faptului că, refuzând să se recomande, nu putem purta o discuţie civilizată. Nu aude, nu înţelege, nu vrea şi pace! Trânteşte telefonul.

După vreun sfert de oră sună telefonul. Număr privat. Bănuielile asupra apelantului se confirmă în următoarele secunde. Un glas mieros, calm, la capătul firului.

-Bună ziua, sunteţi Ştiri Botoşani? Vă rog, sunt X (nume complet, desigur), aş dori să vă spun că aţi publicat un articol şi nu aţi specificat ce funcţie am avut, doar la celălalt care a concurat, că e fost director de bancă.
-Şi de ce nu v-aţi recomandat mai devreme?

Nu se aştepta să nu îi iasă "mieroşenia", uită repede că fosta şi actuala funcţie impun un standard al civilizaţiei.
-Pentru că m-aţi enervat, de aia! Ce, eu am fost femeie de serviciu până acum? Am avut şi eu o funcţie acolo! De ce sunteţi discreţionari (sic!)?

Desigur, doamna nu e vreun fost director, dar nu contează! Vrea să se ştie că nu a fost femeie de serviciu. Nu ştim ce are cu femeia de serviciu, o meserie onorabilă şi, culmea, doamna tocmai a câştigat un concurs pentru un post de şef într-o instituţie care se ocupă de... măturătorii din oraş! Îi explicăm că noua funcţie impune un limbaj adecvat, o atitudine civilizată. Nu ascultă, nervozitatea doamnei capătă nuanţe tot mai grosiere.

-Ia să nu îmi mai folosiţi numele în niciun articol de acum!

Nu avem cum, din nou încercăm să îi spunem că a obţinut o funcţie de şef într-o instituţie publică, plătită din bani publici (plătită bine, cu aproape 3000 de lei lunar). Nu o interesează, nu mai avem dreptul de a-i publica numele în ziar! Şi trânteşte telefonul.

Vom încerca, pe cât posibil, să îi respectăm dorinţa. Cu menţiunea că, atunci când va obţine un post de femeie de serviciu, vom specifica, pentru liniştea doamnei: Concursul a fost câştigat de o fostă şefă a Urban Serv!

Spre onoarea tuturor măturătorilor şi răzbunarea femeilor de serviciu din lumea întreagă!

Aceste text este un pamflet, dar asemănarea cu personaje din viaţa reală nu este întâmplătoare! De aceea, ne permitem o sugestie: când organizaţi un concurs pe un post plătit cu mii de lei din banii publici, domnilor din administraţie, impuneţi şi o probă de bună cuviinţă!

(Redacţia)
 

 

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Caz revoltător: Un tânăr din Botoșani, cu arsuri grave, a fost refuzat de marile spitale din țară!

astăzi, 15:08

Tânărul a ajuns în stare critică după un accident casnic, în urma căruia a suferit arsuri pe 60% din suprafaţa corpului. În prezent, el este la Spitalul Județean de Urgen...

(P) Cum îi explici copilului tău importanța îngrijrii corecte a dinților?

astăzi, 13:37

Îngrijirea dinților este un aspect esențial al sănătății generale, iar ca părinte este important să îți înveți copilul de mic importanța acestui obicei zilnic. A explica u...

14 în cursa pentru președinte! Ei sunt candidații care ne cer votul în primul tur!

astăzi, 12:52

Biroul Electoral Central a stabilit, joi, ordinea de înscriere în buletinul de vot a candidaţilor la alegerile prezidenţiale. Tragerea la sorţi a fost efectuată în prezenţa memb...