"Hrana pentru toti", un proiect al elevilor botosaneni "condimentat" cu umor!

Săptămâna Educaţiei Globale (14 – 21 noiembrie) a fost marcată de Seminarul Teologic "Sfântul Gheorghe" şi Grupul Şcolar Industrial "Elie Radu" cu muzică folk, bucate tradiţionale şi moderne, donaţie de carte şi umor.

Tema proiectului din acest an a fost "Hrană pentru toţi", iar organizatorii, prof. Cristina şi Marius Rîznic, împreună cu elevii, au desfăşurat activităţi diverse, sub deviza: "Hrăneşte trupul cu pâine, mintea cu lecturi, sufletul cu rugăciuni şi fapte bune!".

Săptămâna a debutat cu un workshop despre alimentele sănătoase şi de risc, îmbolnăvirile cauzate de alimentatia nesănătoasă. Elevii s-au întrecut în realizarea de slogane, desene, planşe, reclame, tricouri, materiale în format electronic şi s-au hrănit spiritual donând cărţi, discutând despre importanţa rugăciunii sau ascultând muzică folk in interpretarea propriilor colegi.

Apogeul a fost atins pe 19 noiembrie, în cadrul activităţii "Arta culinară românească între tradiţie, modernitate şi umor". Elevii au demonstrat că ştiu nu doar să facă sarmale, peşte, tochitură, mămăligă, ciorbă, spaghete sau plăcinte, ci şi să-şi prezinte bucatele intr-o manieră originală, condimentată cu umor.

Talentul actoricesc a fost pus la încercare în interpretarea scenetelor "La hanul cu bucluc" şi "Cu sau fără maniere?", iar costumele tradiţionale au concurat cu cele ale bucătarilor moderni. Personajele de odinioară, Ancuţa, Negustorul lipscan, au avut de înfruntat invazia modernităţii: domnul Chips şi doamna Margarină.

Pe lângă reţetele gastronomice experimentate cu succes, elevii au gasit şi reţeta fericirii: "N-ai nevoie de foarte multe ca să fii fericit/ E de-ajuns o mână de prieteni în asfinţit./ N-ai nevoie de foarte multe ca să fii fericit/ E de-ajuns un cântec, de-ajuns/ Şi puţin infinit".

 

Prof. Rîznic Cristina, coordonator educativ, Grup Şcolar Ind. "Elie Radu"

Prof.Rîznic Marius, Seminarul Teologic Liceal Ortodox "Sf. Gheorghe"

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Acuzație de tentativă de omor: Un bărbat violent din Botoșani va da socoteală în fața legii!

Friday, 20 September 2024

Conform cercetărilor polițiștilor, în ziua anterioară, în timp ce se afla într-un imobil de locuințe din municipiul Botoșani, pe fondul unui conflict, acesta ar fi lovit victim...

Evenimentele culturale și religioase de la Botoșani, desfășurate sub supravegherea jandarmilor!

Friday, 20 September 2024

Vineri, 19 jandarmi botoșăneni vor acorda sprijin Grupării de Jandarmi Mobile Bacău în cadrul misiunii de asigurare a ordinii și liniștii publice la meciul de fotbal dintre echipele F.C. B...

S-a urcat băut la volan: Polițiștii l-au oprit pe o stradă din Botoșani!

Friday, 20 September 2024

Întrucât emana halenă alcoolică, a fost testat cu aparatul etilotest, valoarea rezultată fiind de 0,41 mg/l alcool pur în aerul expirat. Ulterior, acesta a refuzat recolatrea de p...