"Grup 3", o expozitie de grafica si pictura gazduita de Galeria "Altis"

Astazi, Galeria "Altis" de pe Pietonalul Unirii a fost gazda vernisajului expozitiei de grafica si pictura "Grup 3". Intr-un cadru restrans, pentru initiati, si-au expus compozitiile Florin Petrachi, Sorin Stoilescu si Radu Tinca, iar expozitia a fost vernisata de prof. Gheorghe Stanciu.

Florin Petrachi este un tanar student la Universitatea de Arte “George Enescu din Iasi si se afla la a XXIII-a expozitie. Tanarul pictor se poate mandri cu doua expozitii permanente in strainatate, una in Italia si alta in Spania, iar la Galeria Altis expune pentru a doua oara.

Radu Tinca si Sorin Stoilescu sunt colegi cu Florin Petrachi la Universitatea de Arte “George Enescu, insa nu au atat de multa experienta precum primul.

Galeria “Altis gazduieste aproximativ 28 de lucrari de grafica si pictura ale tinerilor, cu tematica diversa: de la peisaje inspirate din natura si mediul inconjurator pana la compozitii ce amintesc de descoperirea sufletului si individualitatii.

“Am acceptat sa vin astazi, aici pentru a innobila sarbatoarea celor trei tineri. Tin sa subliniez ca Botosaniul nu a facut un efort pentru a genera niste facilitati pentru tinerii artisti, astfel ca realitatea in care are loc actul creator in prezent nu corespunde cu necesitatea unui tanar artist. Pentru a picta este important un atelier, linistea, ceea ce rar se intalneste acum, lucru care face si mai admirabila munca celor trei, a spus Gheorghe Stanciu in prezentarea sa.

“Am revenit dupa 12 ani pe taramul artei, pana acum am cochetat cu psihologia si m-am dedicat lucrului cu persoanele cu dizabilitati. In lucrarile noastre, nu copiem arta, am dorit sa oferim ceva nou, original, pentru ca privitorul sa se poata regasi pe sine cu sentimentele si emotiile firesc umane, a declarat Sorin Stoilescu, unul dintre tinerii expozanti, care adauga : “Lucrarile te indeamna sa patrunzi in mediul intim al fiecarui artist. Lucrarile imbie la un joc al gandirii si lasa privitorului posibilitatea de a continua drumul initiat de artist.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Expoziție-concurs dedicată Sărbătorilor Pascale la Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” Botoșani (Foto)

astăzi, 12:16
14

Biblioteca Județeană „Mihai Eminescu” (Filiala Primăverii) Botoșani invită iubitorii de frumos să admire expoziția - concurs  „Lumină din lumină".Organizată d...

ANPC atenționează: Nu cumpărați de oriunde alimente pentru masa de Paște!

astăzi, 11:20
27

Președintele interimar al ANPC, Sebastian Hotca, a explicat că unul dintre cele mai importante aspecte de care ar trebui să ținem cont este, în primul rând, locul de unde ne facem...

Polițiștii botoșăneni au adus bucurie unor familii în preajma sărbătorilor pascale! (Foto, video)

astăzi, 09:11
63

Înaintea sărbătorilor pascale, polițiștii botoșăneni au avut o întâlnire specială cu o parte dintre copiii pe care i-au cunoscut în cadrul activităților profesionale ...