"Garcea", patron de club: "Legislația e făcută de niște idioți. Idioții ăștia habar n-au de nimic, mulți dintre ei n-au nicio facultate, dar ei sunt aleși ai poporului"

"Garcea", patron de club: "Legislația e făcută de niște idioți. Idioții ăștia habar n-au de nimic, mulți dintre ei n-au nicio facultate, dar ei sunt aleși ai poporului"

 Mugur Mihaescu  evz.ro

L-am prins nervos pe Mugur Mihăescu, am eliminat din dialogul nostru câteva cuvinte aproape licențioase, dar așa se întâmplă când emoția și furia ajung la puncte culminante. Mihăescu e convins că din cauza unor "idioți, inculți și agramați" care fac astăzi legile și legea, în România mor oameni și destine. Discuția are loc, desigur, în contextul tragediei din Colectiv și pleacă de la experiența directă pe care Mugur Mihăescu o are ca patron de club, scrie Robert Turcescu în Evenimentul Zilei.

Robert Turcescu: Ești vechi în branșa patronilor de cârciumi și de cluburi, noi am mai discutat despre mizeriile care se întâmplă în lumea asta…

Mugur Mihăiescu: De ani de zile, de când am intrat în afacerea asta, am tot spus că nu poți să-ți mai bați joc la infinit de cei din jurul tău, de tine însuți și, implicit, de viața tuturor. N-ai cum! Lumea m-a luat în râs, ei, vorbește Leana, zice Garcea, așa au tratat lucrurile astea acum patru- cinci ani când m-am revoltat împotriva băieților ăstora din politică. Mă târau prin televiziune să mă prezinte ca pe un număr de circ și eu spuneam: refaceți legislația din România în totalitate, e scrisă cu picioarele, e scrisă de niște oameni care gândesc cu picioarele!

- Și ce reclamai atunci?

- Ce reclam și acum: reclam consumatorul care preferă să stea, pentru că e mai ieftin cu doi lei, sub un tavan, lângă o fațadă sau sub balcon care-i pică în cap; reclam legi stupide care nu se adaptează cerințelor pieței și care sunt copiate cu picioarele după alte legi de pe te miri unde și pe care nici naiba nu le implementează; reclam niște oameni care nu sunt competenți în a scrie aceste legi, care n-au lucrat o dată în viața lor în domeniul ăsta sau "au lucrat" în sensul în care au mâncat la un restaurant ori au intrat într-un club și s-au gândit ei noaptea cam cum le-ar conveni lor să fie! Habar n-au, legile trebuie scrise pentru fiecare domeniu de oameni care activează și sunt reprezentativi în domeniul respectiv, pentru că altfel toată legea este scrisă pentru ăia care și-au făcut o meserie din politică și din administrație pentru că nu i-a dus capul să facă altceva…

- Tu vrei o schimbare radicală, din temelii!

- …reclam și atitudinea cetă țeanului român care, de fiecare dată când a avut oportunitatea să dea un vot pentru schimbarea asta radicală, a preferat săși ia zahărul și uleiul și să voteze după indicații. Reclam tinerii care acum știu să se mobilizeze, dar când a fost vorba să iasă la vot, să schimbe ceva, au stat acasă, au absentat c-au zis că n-au cu cine să voteze. E un strigăt de disperare, nici nu mai știu ce să reclam, de trei zile stau cu lacrimi în ochi, nu mai pot, nu mai pot…

- Nenorocirea s-a întâmplat la Colectiv, dar cluburi, baruri și restaurante improvizate sunt multe în București și în țară.

- Da, mă, se întâmplă, pentru că e o vină împărțită între patroni, autorități și consumatori. Va ieși acum un țap ispășitor, vom ghilotina pe cineva în fața presei și vom arăta cu degetul, ăsta e! Dacă se aplica cea mai bună lege pe care am văzut-o scrisă în domeniul ăsta, legea impozitului forfetar bazată pe locul unde ai punctul de lucru, toată lumea avea de câștigat: statul nu mai venea cu o mie de controale ca să ia patru mii de șpăgi, patronul rămânea cu bani mai mulți în buzunar și poate reușea să-și permită o investiție… Așa, s-au furat unii pe alții, statul pe patron, patronii pe stat, patronul pe client, clientul pe patron, a fost o complicitate permanentă.

- Vorbești la timpul trecut? Adică n-o să mai fie?

- Sper că acești copii n-au murit de pomană, sper că ne vom trezi, ar fi păcat să se fi întâmplat așa ceva ca după trei-patru zile să vină iar vreo siliconată în prime-time-ul televiziunilor!

- Afacerile tale sunt în Centrul Vechi, e zona despre care se spune că va fi un maldăr de moloz în cazul unui cutremur.

- Zona despre care trebuie să vorbești ca fiind un pericol dacă va veni un cutremur este centrul Bucureștiului, nu este Centrul Istoric. Pentru că în Centrul Istoric nu sunt clădiri înalte, Centrul Vechi a rezistat tuturor cutremurelor de până acum, n-au murit oameni aici. Când se vorbește de Centrul Istoric se arată mereu niște dărăpănături, ai impresia că așa este tot. Să vină lumea să vadă cât a construit mediul privat în ultimii cinci ani și cât s-a investit în reconstrucție și în consolidări, sunt clădiri întregi care au fost rase și refăcute din temelie, a fost păstrată doar fațada.

- Statul, primăriile, au dat o mână de ajutor?

- Nimeni, nimic, un deget n-au mișcat, pentru că, nu-i așa, e mediul privat, dă-l în mă-sa de patron, că are bani, să bage fraierii și pe urmă, pe partea cealaltă, venim și-i controlăm. Mai mult, le-am spus nu mai permiteți căruțe și comerț ambulant în Centrul Istoric, e concurență neloială, ambulanții ăia n-au investit niciun ban în refacerea și consolidarea zonei, dar, deh, hai să mai bage un consilier o șpagă, hai să-i lăsăm pe toți acolo, înțelegi? Așa merge!

- Pe patronii de la Colectiv îi cunoșteai?

- Habar n-am cine sunt, îl felicit însă pe patronul de la "Expirat", alt loc despre care eu nu puteam să înțeleg cum de funcționează- și mai sunt exemple- că a decis să închidă clubul. Bravo lui!

- Se poate deschide un club în România cu respectarea întocmai a legislației?

- Nu, nu poți, legislația e făcută de niște idioți și-mi asum aceste cuvinte. Idioții ăștia habar n-au de nimic, mulți dintre ei n-au nicio facultate, dar ei sunt aleși ai poporului, ei gândesc, vin cu inițiativă legislativă… Păi, du-te-n mă-ta, mă, tu n-ai cum să îmi propui mie o lege, mă, incultule și agramatule, n-ai cum să fii edil cu bacalaureatul dat la 36 de ani, fir-ai tu să fii de nenorocit! Cine-i lasă, mă, pe ăștia să candideze, ce democrație e asta în care candidează orice bătut în cap și are aceleași șanse și aceleași drepturi cu mine și cu niște oameni care învață? Cine-i alege, mă, p-ăștia?!

- Te-ai enervat, hai să ne întoarcem cu discuția la ceea ce s-a întâmplat, poate se schimbă ceva. Ce te aștepți să se întâmple în următoarea perioadă în lumea asta, a afacerilor cu cluburi?

- Mă aștept să se întâmple abuzuri, să se întâmple mult tam-tam, să fie găsiți țapi ispășitori și mă aștept ca după șase luni să nu se mai întâmple nimic. Sacrificiul acelor copii chiar a fost degeaba dacă nu se va schimba radical legislația și dacă tot idioții vor continua să scrie legile spunând că ei știu, că au specialiști… Toți ăștia ar trebui să dispară, mă, să închizi ochii și să fie ca în serialul ăla, The others, să închizi ochii și să vezi că au dispărut, că nu mai există !

- Ei, asta chiar că nu se poate…

- Exact, nu se poate, dar asta înseamnă că în șase luni vor mai fi doar mișcări pe Facebook ale celor care și-au pierdut prietenii și viața merge înainte, vom uita, or să fie multe abuzuri în control acum, vor încerca să arate cât de tari și de șmecheri sunt ei, pe cine au mai închis, va fi mult zgomot pentru nimic și în esență nu se va schimba mare lucru. E ca la o casă mucegăită peste care vor trage o lavabilă ca să astupe toată mizeria sub o poleială, dar mucegaiul e tot acolo, ei îl cultivă în continuare și îl cultivă în deplină complicitate.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Grenadă defensivă descoperită de un bărbat într-o pădure din județ! (Foto)

astăzi, 18:51
74

O grenadă de mână defensivă a fost găsită în această după - amiază de un bărbat într-o pădure din localitatea Lozna. Acesta era la plimbare cu familia când a observat...

Risc de inundații pe râul Jijia și afluenții acestuia, Cod Galben până astăzi la ora 24.00, anunță hidrologii!

astăzi, 18:02
186

În acest context, ISU Botoșani a luat măsurile necesare pentru prevenirea și gestionarea operativă a potențialelor situații de urgență.Evoluţia fenomenelor hidrologice prognozate es...

Universitatea Craiova - FCSB, astăzi de la ora 21:00

astăzi, 17:08
45

Universitatea Craiova și FCSB se întâlnesc în această seară în etapa a opta a play-off-ului Superligii.Verifică aici cotele Superbet pentru meciurile din SuperLiga!...