"Dosarul păcănelelor": decizia lui Teodorescu luată din spatele gratiilor!

"Dosarul păcănelelor": decizia lui Teodorescu luată din spatele gratiilor!

 Ioan Teodorescu la audierile de la DNA  

Trimis în judecată pentru luare de mită, trafic de influenţă, abuz în serviciu, instigare la fals în înscrisuri sub semnătură privată şi favorizarea făptuitorului, Ioan Teodorescu a fost suspendat din funcţia de inspector al Oficiului Naţional pentru Jocuri de Noroc- filiala Nord- Est încă de la prima arestare preventivă.

Însă pe 24 ianuarie, botoşăneanul şi-a încetat raporturile de serviciu cu instituţia de control prin demisie, după cum anunţă ONJN. Procurorii Direcţiei Naţionale Anticorupţie- Serviciul Teritorial Suceava au solicitat ajutorul instituţiei pentru a cuantifica prejudiciul adus bugetului de stat prin clonarea aparatelor slot- machine prin care complicii lui Teodorescu- oameni de afaceri din Botoşani şi Neamţ eludau legea.

Constatările ONJN arată să societatea Trans Expres a exploatat fără licenţă sau autorizaţie de exploatare 66 aparate de joc tip slot machine la punctele de lucru ale societăţii, cauzând un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului în cuantum de 1.080.278,50 lei.

Societatea DV Consulting a câştigat din exploatarea fără licenţă sau autorizaţie de exploatare a unui număr de 159 aparate de joc tip slot machine la punctele de lucru ale societăţii, cauzând un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului în cuantum de 1.887.180,4 lei.

La fel şi societatea Panayotiss, care a avut în exploatare şapte aparate de joc tip slot machine la punctele de lucru ale societăţii, cauzând un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului în cuantum de 1.080.278,50 lei. În fine, societatea Marsesi SRL Neamț a folosit fără licenţă sau autorizaţie de exploatareşapte aparate de joc tip slot machine la punctele de lucru ale societăţii, cauzând un prejudiciu total bugetului general consolidat al statului în cuantum de 92.595,30 lei.

Ioan Teodorescu şi oamenii de afaceri botoşăneni Costel Calistru şi Viorel Dănuţă au fost plasaţi în arest preventiv, decizia definitivă în cazul ultimului fiind luată joi seară de către magistraţii Curţii Supreme. De asemenea, contestaţia lui Costel Calistru la decizia Curţii de Apel Suceava, care a decis menţinerea în arest preventiv a omului de afaceri botoşănean, a fost respinsă marţi de Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Lecția de viață a afaceriștilor cu magazin în Botoșani: ”Frații noștri mai mici s-au sacrificat pentru ca noi să putem face o facultate!”

astăzi, 10:11
2

Firma Dedeman a fost ridicată de doi frați, Dragoș și Adrian Pavăl, născuți într-un sătuc din județul Suceava. Dragoș, cel mai mare dintre frați, a fost îndemnat să meargă la ...

Elev din Botoșani, Medalie de Aur la Olimpiada Națională de Limbi Clasice!

astăzi, 09:09
82

S-au calificat 302 elevi din 36 de județe ale țării.Printre participanți au fost și elevi din Botoșani care au reușit performanțe remarcabile.Astfel, Yanis-Andrei Cazaciuc, elev în c...

Floriile şi Săptămâna Sfintelor Pătimiri ale Domnului

astăzi, 08:31
42

Astăzi se încheie perioada Postului Mare propriu-zis, însă postirea noastră nu se termină, ci creşte în asprime şi intensitate în Săptămâna Sfintelor Pătimiri. P...