"Domnul Judele nu trebuie suspendat din funcție", spune președintele CJ. VEZI cum motivează!

"Domnul Judele nu trebuie suspendat din funcție", spune președintele CJ. VEZI cum motivează!
Este învinuit pentru trafic de influență, dar nu va fi demis, pentru ca nu este functionar public! Cel putin asta sustine despre Radu Judele presedintele Consiliului Judetean Botosani. "Daca venea si cerea unui functionar public sa duca la indeplinire ce i s-a cerut de catre domnii respectivi era grav", a specificat Țurcanu, mentionand totodata ca administratorul judetului nu a implicat institutia in scandal.

"In primul rand, asa cum legislatia este scrisa, domnul Judele, avand in vedere ca nu este functionar public, nu este suspus legii funcționarilor publici, asa ca nu trebuie suspendat din functie. Este persoana contractuala. In acest scandal nu a facut nimic sa puna CJ-ul in discutia respectiva. A fost o discutie privata a dumnealui, e treaba dumnealui. Atata timp cat nu a facut nimic in ceea ce priveste activitatea publica, sa duca la indeplinire ceea ce i s-a cerut… Daca e acuzat de trafic de influenta i s-a cerut… Atata timp cat dumnealui nu a folosit institutia in acest scandal, daca venea si cerea unui functionar public sa duca la indeplinire ce i s-a cerut de catre domnii respectivi era grav", a declarat miercuri dimineata Florin Turcanu, presedintele Consiliului Judetean Botosani. 

Administratorul public al județului, Radu Judele, s-a prezentat, ieri, la DNA București, unde a fost înștiințat în mod oficial că este învinuit de trafic de influență într-un dosar de corupție în care deja au fost reținute trei persoane, printre care și directorul Autorităţii de Management pentru Programul Operaţional Sectorial Mediu – AM POSM, Adrian Mândroiu.
 
Procurorii i-au transmis că au probe împotriva lui, respectiv discuţii cu reprezentanţii firmei Tahal Consulting Engineering.
 
Joia trecută, procurorii DNA au făcut percheziții în biroul lui Radu Judele de la Consiliul Județean, dar și la locuința acestuia și sediul firmei sale din iași.
 
Oamenii legii au ridicat mai multe documente și calculatoare.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
789

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
368

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...

Amenzi de 12.000 de lei aplicate de jandarmi în minivacanța de 1 Mai, botoșăneni prinși cu droguri de risc!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
103

În minivacanța de 1 Mai, efectivele Inspectoratului de Jandarmi Județean (IJJ) din Botoșani au acționat preponderent în vederea prevenirii faptelor de tulburare a ordinii și liniștii...