CTP, editorial dur la adresa profesoarei greviste plătite ”pe drepturi de autor” de Antena 3

CTP, editorial dur la adresa profesoarei greviste plătite ”pe drepturi de autor” de Antena 3
Când realizatorul unei emisiuni, presupus a fi moderator, ţipă la tine, te maimuţăreşte, te aplaudă în batjocură, îţi dă cu tifla la propriu, cu mâna la nas, ce faci?
 
Eu zic că închizi telefonul. Am şi făcut lucrul acesta,  politicos, dar ferm, când dl Robert Turcescu s-a manifestat mult mai puţin agresiv, în încercarea de a mă implica în războiul B1Tv – Antena 3.
 
Dar dacă eşti o femeie, în vârstă de peste 50 de ani, senator USL şi fostă învăţătoare, fostă grevistă a foamei în numele cauzei profesorilor din România?
 
Ei, atunci e altceva, mi-a demonstrat d-na Cristiana Anghel, martiră, mucenică de meserie a neamului românesc.  Zic "de meserie" întrucât din bălăcăreala telefono-televizată de mai rău de o jumătate de ceas, aflu că d-na Anghel a încasat în 2011, pentru apariţiile la Antena 3, suma de lei 136 milioane.

Carevasăzică, d-na martiră s-a putut lipsi de hrană în sprijinul unor nobile idealuri, dar, după aceea, nu s-a putut lipsi de bani ca să militeze pentru aceleaşi nobile idealuri. Iar la întrebarea răcnită, dar precisă, a d-lui Turcescu "Pentru ce v-a plătit Antena 3?" a răspuns fără să clipească (sau poate a clipit, dar la telefon nu s-a văzut): "Pentru drepturi de autor".
 
Câteva minute mai târziu, a afirmat că i s-a plătit astfel deplasarea cu trenul la Bucureşti şi retur.
 
 Pe drepturi de autor?!
 
 Ca apoi să declare ritos că nu priveşte pe nimeni contractul ei privat şi confidenţial.
 
Ba priveşte, că d-na e acum , răsplata jertfei, înalt bugetar al statului român. Şi fiica d-sale aflăm că e tot bugetară,  în Ministerul Educaţiei. Din nou, întrebarea vine clară: "De când a ajuns în minister fiica dvs?".
 
D-na martiră se indignează repetat: "Cum vă permiteţi să vă luaţi de copilul meu?"  Tehnica asta de înduioşare a publicului cu "copilul" a împrumutat-o de la T. Băsescu, care o numea aşa pe EBA când ea avea vreo 28 de cotolani şi era atacată de "bărbaţii grei" din presă.
 
Nu se lua nimeni de niciun copil, era vorba doar dacă doamna fiică a martirei s-a ministerizat înainte sau după instalarea primului guvern Ponta.
 
După ofuscări jucate şi apeluri la Dumnezeu, d-na Anghel admite că faptul s-a petrecut în 2012, luna însă, nu-i chip să şi-o aducă aminte...
 
Apoi mai spune ceva, nu mai ştiu ce,  moderatorul face ochii mari,  iar d-na Anghel precizează că "A fost o glumă" şi pomeneşte de ratingul emisiunii. Deci, acuzată cu strigături că şi-a valorificat cu bun profit foamea, martirei îi ardea de glume şi de rating.
 
În sensul ăsta, mă gândesc că n-ar fi rău să-şi deschidă, pe lângă cabinetul senatorial, şi unul de cure de slăbire pentru doamne.


Cristian Tudor Popescu este senior editor al ziarului Gândul
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

HRISTOS A ÎNVIAT! Botoșănenii au primit Lumina în noaptea sfântă a Învierii (Foto, Video)

astăzi, 01:59
26

Creștinii din Botoșani au mers la biserică, în această noapte a Învierii Domnului, pentru a primi Lumina. Clopotele au răsunat în biserici și în mănăstiri, credincioși...

Violeta a plecat de acasă, sunați la 112 dacă ați văzut-o!

Sâmbătă, 4 Mai 2024
846

Polițiștii botoșăneni efectuează verificări pentru localizarea unei femei de 46 de ani, din comuna Vlădeni, sat Brehuiești, care astăzi a părăsit domiciliul fără a anunța familia și nic...

Reacția lui Bogdan Andone, după remiza din play-out cu FC Voluntari: „Am jucat cu sabia deasupra capului”

Sâmbătă, 4 Mai 2024
391

FC Botoșani a remizat cu FC Voluntari, scor 0-0, în etapa a 8-a a play-out-ului SuperLigii.Ce a spus Bogdan Andone, după meciul cu FC VoluntariLa finalul meciului cu FC Voluntari, Bogd...