"Cu multă durere în suflet..." PRIMA REACŢIE a Principelui Nicolae după ce a fost exclus din Casa Regală a României

Principele Nicolae spune că respectă decizia bunicului său, Regele Mihai, de a-i retrage titlul de Principe al României şi locul în Linia de Succesiune la Coroana României. Principele Nicolae arată, într-un comunicat, că decizia Regelui Mihai vine după o perioadă în care el a reflectat la viitorul casei şi al Casei Regale.

În acelaşi comunicat, Nicolae arată că poziţia de principe şi linia de succesiune pe care o deţinea până la 1 august "impun un mod de a-şi conduce viaţa pe care îl găseşte dificil să îl accepte".

"De aceea, cu multă durere în suflet, consider că decizia Majestăţii Sale Regelui este binevenită pentru mine. Voi căuta, în viitor, să-mi servesc idealurile şi principiile în alt mod", mai arată Principele Nicolae, citat de gandul.info.

Principele mulţumeşte tututor celor care l-au susţinut în timpul cât a fost principe şi i-au acordat încrederea sprijinul şi speranţa lor.

"În noile mele circumstanţe, voi căuta să mă dedic în continuare activităţilor ecologice, de tineret şi caritabile, despre care am învăţat atâtea lucruri cât timp m-am aflat în România", mai arată Nicolae.

"Doresc de asemenea să le mulţumesc autorităţilor publice centrale şi locale pentru deschiderea cu care şi-au acordat sprijinul proiectelor comune, şi mai ales familiei mele, pentru dragostea şi înţelegerea cu care m-au înconjurat aici. Nădăjduiesc ca Dumnezeu să protejeze şi în viitor naţiunea şi Coroana Română", îşi încheie fostul principe mesajul către români.

Regele Mihai l-a exclus la 1 august pe Principele Nicolae din linia de succesiune a Casei Regale şi i-a retras titlul monarhic  acordat în 2010. Nicolae era al treilea în ordinea de succesiune, după Mihai I şi Principesa Margareta.

Motivul explicit al deciziei fostului Suveran nu este precizat în comunicatul de presă remis luni, 10 august, de Casa Regală. .

"În calitate de Şef al Casei şi Familiei Regale ale României, Regele Mihai a luat deciziile de mai sus cu gândul la România timpurilor care vor veni după încheierea domniei şi vieţii fiicei sale, Margareta, Custodele Coroanei. Majestatea Sa a afirmat că Familia Regală şi societatea românească din acele vremuri vor avea nevoie de o cârmuire sub semnul modestiei, bine cumpănită, cu principii morale, respect şi mereu cu gândul la ceilalţi", se arată în comunicatul Casei Regale semnat de Regele Mihai.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani, Marius Budăi: „PSD Botoșani a validat listele de candidați pentru Senat și Camera Deputaților!”

astăzi, 09:17

În cursul zilei de joi, Partidul Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani a validat listele de candidați pentru Senatul și Camera Deputaților. Redăm mai jos mesajul transmis de Mar...

Aurora boreală văzută din Botoșani: ”Sunt pur și simplu fără cuvinte!”

astăzi, 08:46

Aurora boreală a colorat din nou cerul României noaptea trecută. Nuanţe roşiatice, mov sau roz au acaparat bolta cerească, iar fenomenul a fost vizibil din aproape toate judeţele ţării, ...

Mită la examenul pentru șefi de tren: Doi angajați CNCIF Iași reținuți pentru corupție!

astăzi, 08:26

Cei doi sunt suspectați de implicare într-un caz de corupție legat de absolvirea unui curs pentru funcția de șef de tren. Potrivit comunicatului oficial, în perioada 24-25 septembri...