"Boc era dispus sa schimbe prefectul, ca sa nu votez motiunea", spune Campanu!

"Boc era dispus sa schimbe prefectul, ca sa nu votez motiunea", spune Campanu!

LIVIU CAMPANU

Liviu Campanu este, de departe, cel mai mediatizat parlamentar al acestei saptamani, dupa ce marti anunta ca demisioneaza din UNPR pentru a vota, miercuri, motiunea. La o zi dupa caderea motiunii in Parlament, senatorul botosanean a intrat intr-un tir de declaratii ale social-democratului Victor Ponta, declaratii pe care deputatul Catalin Buhaianu le-a directionat catre Liviu Campanu.

Disputele au urmat si vineri, cand Liviu Campanu a dezvaluit ca i s-a oferit Inspectoratul Scolar Judetean Botosani. Mai mult, UNPR ar fi primit si postul de prefect daca Liviu Campanu accepta sa nu voteze motiunea de cenzura a opozitiei.

"Am fost sunat de domnul Oprea inainte de motiune, care m-a invitat la o discutie in grupul parlamentar din Camera Deputatilor si atunci dumnealui mi-a zis: Stiu de ce esti suparat, o rezolvam!", si il suna pe premier. Oprea i-a zis lui Boc: "Domnul prim-ministru, Campanu este langa mine, nu voteaza motiunea daca saptamana viitoare nu schimbam prefectul de Botosani", si Boc a zis: "Sigur, in prima sedinta de Guvern". Atunci am spus ca nu ma intereseaza si imi pare rau daca asta am lasat sa se creada, ca eu sunt intr-un conflict iremediabil cu prefectul. L-a sunat apoi pe domnul prefect pentru a-i transmite ca nu doresc acest lucru", a declarat senatorul Liviu Campanu in cadurl unei conferinte de presa de vineri.

Vizavi de conducerea ISJ Botosani, Liviu Campanu a declarat vineri dupa-amiaza, intr-o interventie in direct la Realitatea TV, ca propunerea nu a venit direct de la ministrul Educatiei, ci printr-un intermediar care nu este implicat in viata politica.

"Aceasta a fost oferta de miercuri, cu prefectul, cea cu seful ISJ e marti. Aceste discutii au avut loc telefonic. Daca cineva asculta convorbirile telefonice, pot fi verificate. Eu am vrut doar sa spun ca si parlamentarii PDL au pus conditii la functii", a spus Campanu, care a adaugat insa imediat: "Cel care mi-a facut propunerea nu este un membru al PDL, nu are treaba cu politica".

Ministrul Educatiei a infirmat, conform Mediafax, ca i-ar fi facut vreo propunere senatorului Liviu Campanu.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

Miercuri, 8 Mai 2024
99

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

Miercuri, 8 Mai 2024
104

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

Miercuri, 8 Mai 2024
152

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...