"Boala Romaniei este birocratia excesiva" este de parere presedintele Consiliului Judetean Botosani!

Motivul pentru care proiectele judetului Botosani, pentru care se asteapta de luni bune finantare, sunt blocate la nivel central ar fi, in opinia presedintelui Consiliului Judetean Botosani, birocratia excesiva! De aceea, Mihai Tabuleac s-a decis sa mearga mai des la Bucuresti, pentru a discuta direct cu reprezentantii ministerelor unde sunt depuse proiectele judetului Botosani.

"Saptamana trecuta am fost la Bucuresti pentru trei puncte pe care mi le-am asumat si mi-am propus sa fac tot ce-mi sta in putinta pentru a le debloca, pentru ca noi suntem intr-o asteptare inexplicabila. Mi-am propus sa deblochez proiectul privind Casa Ventura, pentru care asteptam de jumatate de an proiectul de finantare pe bani europeni, nu discutand cu ministrul, ci cu functionarii, care pentru un astfel de contract se ocupau vreo 3-4. Le-am pus direct intrebarea: ce va mai trebuie ca sa dati drumul la contract?, si mi-au cerut ceva de genul: un document sa nu fie pe orizontala, ci pe verticala sau pe cant, am cerut prin telefon de la Botosani sa ni se dea documentul asa cum il vor ei, l-au trimis si am inteles ca au dat contractul la avizare. Saptamana viitoare ma duc iar si nu ma intorc acasa fara contract", a declarat Mihai Tabuleac, presedintele CJ.

O alta problema punctuala pentru care s-a deplasat la Bucuresti atat presedintele Consiliului Judetean, cat si directorii societatii Apa Grup, a fost pentru a se debloca prin emiterea normelor metodologice referitoare la suportarea de catre stat a TVA-ului aferent programului ISPA, in conditiile in care din cauza intarzierii platii TVA constructorii nu mai au forta economica sa inainteze, micsorand ritmul de executie a lucrarilor, amenintand autoritatile locale chiar cu incetarea lucrarilor.

"Am trimis si pe cei doi directori de la Apa Grup, directorul general si directorul tehnic sa picheteze acolo, si azi dimineata, in final, ne-au transmis ca s-a semnat ordinul acestor norme de catre domnul Vladescu, si i-am rugat sa nu plece, sa se intoarca la minister pentru ca finalul de fapt il reprezinta obtinerea unei copii dupa adresa prin care Ministerul de Finante trimite ordinul la Monitorul Oficial", a precizat Tabuleac.

Al treilea proiect al judetului Botosani, blocat de adminsitratia centrala, este investia sistemului integrat de management a deseurilor, unde se inregistreaza o intarziere foarte mare. 

"Azi mi-au spus ca este rezolvata problema, am si documente in sensul acesta, iar cand s-au dus la Bucuresti, iar au gasit niste chichite, aici inca nu am reusit sa ajung la un deznodamant decisiv. Vrem neaptarat sa ne apucam de lucru, sa iesim in faza de santier ca, se vede treaba, din birou nu se obtine niciun fel de eficienta, mai ales ca e criza. Boala Romaniei este birocratia excesiva. Totdeauna am considerat ca asta reprezinta principalul motiv pentru faptul ca exista o criza destul de dureroasa", a conchis Mihai Tabuleac.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
387

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

Vineri, 3 Mai 2024
527

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

Vineri, 3 Mai 2024
640

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...