"Balul oamenilor de afaceri", evenimentul monden al toamnei

"Balul oamenilor de afaceri", evenimentul monden al toamnei

 DORIN FLOARES  

Pentru a evidentia si promova societatile comerciale botosanene cu rezultate remarcabile la nivel judetean, Camera de Comert, Industrie si Agricultura Botosani organizeaza Topul Judetean al Firmelor, eveniment aflat, anul acesta, la cea de-a saisprezecea editie. Vineri, la ora 18.30, la Restaurantul Casa Lux va avea loc festivitatea de premiere a firmelor, urmata de Balul oamenilor de afaceri.

Anul acesta, in Topul Judetean al Firmelor realizat in functie de profitul brut, societatea Victor Construct ocupa primul loc, cu un profit brut de 7.433.190 lei.

In ceea ce priveste cifra de afaceri, prima pozitie in Top este ocupata de societatea Doly-Com, care in anul 2009 a inregistrat o cifra de afaceri de 136.200.948 lei.

"Am facut o comparatie cu mai multe judete din tara. De exemplu, in Bacau, firma care a inregistrat cel mai mare profit brut, are profitul de 126 de ori mai mare decat firma care ocupa la noi primul loc in top la acest capitol", a precizat presedintele Camerei de Comert, Dorin Floares. "In top au intrat 1.220 de firme, comparativ cu anul trecut cand au fost 1.567. Topul reflecta trendul descendent al intregii economii", a declarat pentru Stiri.Botosani Dorin Floares.

"Diferenta care este intre topul nostru, ma refer la cel tiparit, si al altor judete, este ca noi dam si informatii mai ample despre fiecare firma in parte, cum ar fi  cifra de afaceri, profitul brut si date de contact. Incercam sa facem din acest top un instrument care sa poata fi folosit de oamenii de afaceri", a mai precizat Floares.

Topul de anul acesta a fost realizat cu ajutorul informatiilor din situatiile financiare ale societatilor comerciale pentru anul 2009 puse la dispozitie de Oficiul National al Registrului Comertului si Ministerul Finantelor Publice in baza unei metodologii  vaste. Sunt admise sa participe la Topul Firmelor acele societati care au avut profit din exploatare pozitiv, au cel putin un angajat, au avut cifra de afaceri minimum 100.000 lei pentru microintreprinderi si minimum 250.000 lei pentru celelalte firme. Nu au fost admise in Top societatile bancare, cele de creditare, de asigurare-reasigurare.

Indicatorii utilizati pentru clasificarea firmelor sunt cifra de afaceri neta, profitul din exploatare, rata profitului din exploatare, eficienta utilizarii resurselor umane si eficienta utilizarii capitalului angajat.  Determinarea pozitiei fiecarei firme in Top se realizeaza in functie de valoarea punctajului total obtinut.  Clasamentul de top contine cate 10 firme pentru fiecare domeniu, grupa de activitate si clasa de marime a societatilor.

"Topul Judetean al Firmelor", programat pentru vineri, ora 18.30, va fi transmis in direct pe internet, de Live.Botosani.Ro.


 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ce frumuseți ascunde "Tărâmul Sfinților" din codrii Botoșanilor!

Duminică, 5 Mai 2024
262

Judeţul Botoşani devine gazda unui nou concept inedit, dar valoros pentru credincioşii ortodocşi. "Tărâmul Sfinților" este numele sub care se conturează acest periplu fascinant ...

Modelul Dacia care a spulberat orice concurență în Europa!

Duminică, 5 Mai 2024
324

Pe prima poziție a clasamentului înmatriculărilor de mașini din Europa la finalul primelor trei luni din 2024 se află modelul românesc Dacia Sandero.Dacia Sandero ocupă poziția &...

Valeriu Iftime, nemulțumit după ce Botoșani a remizat cu FC Voluntari: „Am fost mai buni!”

Duminică, 5 Mai 2024
730

O victorie ar fi fost extrem de importantă pentru Botoșani, având în vedere că ocupă locul 6 în playout, cu 25 de puncte obținute, la o lungime distanță de primul loc care duc...