"Aveți majoritate...și ce faceți cu ea?" Cum fac liberalii OPOZIȚIE în Parlament

"Aveți majoritate...și ce faceți cu ea?" Cum fac liberalii OPOZIȚIE în Parlament
Majoritatea matematică a PSD-ului nu funcţionează deocamdată, liberalii şi conservatorii unindu-şi voturile, pentru a doua oară, pentru a bloca aprobarea unei ordonanţe de urgenţă. Este vorba despre o propunere de extindere a competenţelor Direcţiei Generale Anticorupţie, din cadrul MAI, astfel încât ofiţerii de serviciu să aibă dreptul de a ancheta nu doar membrii de la Interne, ci şi pe cei de la Administraţie. Cu alte cuvinte, ofiţerii de serviciu ar avea rol de poliţie judiciară.

În şedinţa Senatului de săptămâna trecută, când proiectul de lege a intrat la vot final, conservatorii, în speţă senatoarea PC Cristiana Anghel, a acuzat că o astfel de ordonanţă transformă România într-un stat poliţienesc, în timp ce preşedintele PNL s-a arătat indignat de faptul că reprezentanţii Guvernului nu răspund la astfel de acuzaţii.

Nici de data aceasta pesediştii nu au avut mai mult noroc la vot. Fiind o lege organică, era nevoie, pentru ca ea să fie aprobată, de 88 de voturi, adică jumătate din numărul total de senatori (174) plus unu. Chiar şi cu câştigarea majorităţii matematice, pe care au obţinut-o cu ajutorul transferurilor din PPDD şi sprijinindu-se pe voturile din PC şi UDMR, pesediştii au ratat la mustaţă aprobarea ordonanţei de urgenţă, fiind doar 86 de voturi "pentru", 22 "împotrivă" şi 18 abţineri.

Cu toate acestea, nici de respins nu au respins-o, liberalii reuşind, prin acest blocaj din Senat, să tragă un semnal de forţă în faţa partenerilor de guvernare. "Aşa, aveţi majoritate...şi ce faceţi cu ea?", a declarat, anterior, preşedintele PNL, Crin Antonescu.

În acest moment, PSD are 70 de senatori, iar împreună cu PC (8 senatori) şi UDMR (9 senatori) ar ajunge la 87 de voturi pentru.

Chiar dacă proiectul de lege privind adoptarea acestei ordonanţe de urgenţă (OUG 59/2013) nu a trecut de Senat, ea produce efecte încă de când a fost adoptată, adică de pe 12 iunie 2013, fiind adoptată de Camera Deputaţilor pe 10 septembrie.

 gandul.info

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PNL Botoșani: Din seria de epistole „Oamenii întreabă, primarul nu răspunde”

astăzi, 08:22
49

Domnule Cosmin Andrei,Mirat până la perplexitate, mă uit și eu la unele dintre clipurile video pe care le tot îndesați pe contul de FaceBook. Și ce constat? Mai că-mi vine să m...

Botoșăneanul Alin Alexuc-Ciurariu s-a calificat la Jocurile Olimpice de la Paris

astăzi, 08:08
38

Alin Alexuc-Ciurariu l-a învins în optimile de finală pe tadjicul Eduard Babenoşev, în sferturi a trecut de japonezul Sota Okumura, iar în semifinale l-a învins pe esto...

Stadiul de execuție a lucrărilor de pe drumul Botoșani - Tg. Frumos a ajuns la 94 la sută! (Video)

astăzi, 07:36
115

Este vorba despre zona în care au fost eliminate punctele de calamități, la limita județelor Iași și Botoșani.Alte lucrări desfășurate în această perioadă au fost remedieri ...