"Astazi cainii, maine batranii" - Mesajul iubitorilor de animale pentru administratia botosaneana!

"Astazi cainii, maine batranii" - Mesajul iubitorilor de animale pentru administratia botosaneana!
Zeci de iubitori de animale, insotiti de catei, s-au adunat joi seara in centrul orasului Botosani, la Monumentul 1907, pentru a aprinde cate o lumanare pentru cei 230 de caini ucisi miercuri dimineata la padocul Primariei.

Cu lumanarile aprinse in maini si cu pozele cateilor eutanasiati, acestia au coborat pe Pietonalul Unirii, intr-un mars al tacerii, si s-au oprit in fata Primariei, unde au depus pozele cateilor ucisi, precum si 230 de lumanari, cate una pentru fiecare catel, si flori.



"Treziti-va! Astazi cainii, maine batranii!", este unul dintre mesajele scrise pe panglica unui buchet de flori aduse de unul dintre voluntarii ADOR.



Toti cei care au participat la flashmob au condamnat gestul medicului veterinar, care a decis eutanasierea celor 230 de caini de la padocuri, dar in acelasi timp arata cu degetul si catre reprezentantii Primariei.

"Am iesit in aceasta seara sa aprind o lumanare pentru prietenii nostri cei mai buni. Este inuman ceea ce au facut cei care se ocupa de padocuri, fara niciun fel de ratiune logica, si cred ca a fost un gest premeditat. Ne pare rau ca s-a intamplat lucrul acesta, Asociatia ADOR se dezice de tot ce au facut cei de la Primarie, noi ne-am implicat foarte mult si am vrut sa adoptam, sa salvam din caini, sa-i tratam, sa-i hranim, am facut foarte multe actiuni si avem si in continuare in plan. Pentru moment am avut senzatia ca Primaria ne este partener sau ne primeste ca partener, dar din pacate nu a fost asa. Ei au premeditat aceasta crima. Cainii aceia nu au fost bolnavi pentru ca noi am fost si i-am vazut, erau subnutriti, acesta este adevarul, unii erau raciti, posibil unii sa aiba si jigodie, dar din cate ne-am informat jigodia nu este un pericol pentru om, in primul rand, iar cainii cu stapani sunt vaccinati, nu ar avea de ce sa se teama o comunitate intreaga. Eu am avut un caine care a avut jigodie si care s-a tratat fara sechele, fara urmari. Este o maniera de a manipula opinia publica care nu are cunostinta despre aceasta boala. Acolo sunt niste interese economice", a spus medicul Elena Cardas.



Oamenii prezenti joi seara in fata Primariei spun ca asteapta o reactie si din partea Bisericii.

"S-a ajuns pana intr-acolo incat am cazut din orice limita a bunului simt, cuvintele sunt de prisos cand vezi asa lucru. Se spune ca acesti caini au fost bolnavi. Dar intreb, chiar sa fi fost bolnavi, cine e de vina? Pui cainii in groapa de gunoi, in locul cel mai insalubru al orasului... Asta e grija care se poarta? Eu as vrea sa vad si o reactie a Bisericii noastre ortodoxe, ce parere are despre felul in care unii oameni ucid creatiile lui Dumnezeu. Au fost necesari mii de ani ca omul sa imblanzeasca, sa aiba grija de aceste animale, sa fie langa el, sa ii poarte de grija si acum vin niste nenorociti, niste nemernici, care sa-i omoare. De ce nu au grija de ei? Stiti de ce? Pentru ca astazi cuvantul rentabilitate si afacere a trecut peste masura bunului simt. Pentru acesti oameni de la Primarie a fost eficient si rentabil sa omoare, dar nu au nimic crestinesc in ei", a spus Constantin Ionescu.



Iubitorii de animale se vor intalni in fata Primariei si vineri, de la ora 15.00. "Nu suntem de acord sa devenim un popor de barbari si macelari! Daca iti pasa si nu sustii uciderea in masa, vino cu noi! Pentru ca situatia cainilor fara stapani poate fi rezolvata numai prin sterilizare si educatie, nicidecum prin ucidere in masa, cum s-a incercat timp de 8 ani! Vineri, la ora 15, ne intalnim in fata Primariei, sa protestam impotriva macelului din orasul nostru! Mitinguri sunt peste tot in tara, trebuie sa reactionam si noi!Rugamintea noastra este sa fiti imbracati cat mai mult in negru. Important: nu este miting, nu se tipa, nu se fluiera si nu se scandeaza! Este vital sa fim cat mai civilizati!", transmite Ioana Pinzariu.




 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
333

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
355

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
214

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...