Putin sustine ca a retras trupele de la granita Ucrainei. Casa Alba il contrazice

Presedintele rus, Vladimir Putin, a anuntat, miercuri, ca trupele masate la granita cu Ucraina au fost retrase. Casa Alba a contrazis imediat acest anunt.

Putin a mai sustinut ca un referendum convocat de separatisti duminica ar trebui anulat, scrie Washington Post. Intr-o conferinta de presa impreuna cu presedintele Elvetiei, presedintele OSCE, Didier Burkhalter, Putin a dat de inteles ca este pregatit sa de-escaladeze situatia din estul Ucrainei, prin retragerea trupelor ruse.

Putin a salutat si dicutiile cu Guvernul de la Kiev si si-a exprimat sustinerea fata de alegerile prezidentiale anticipate programate pentru 25 mai. Acesta a cerut separatistilor sa renunte la planurile de a organiza, duminica, un referendum privind o autonomie extinsa. "Credem ca cel mai important lucru este sa cream dialog direct, deplin, cu autoritatile de la Kiev si reprezentantii sud-estului Ucrainei.

Din acest motiv, cerem reprezentantilor din sud-estul Ucrainei, sustinatorilor federalizarii tarii, sa amane referendumul din 11 mai pentru a crea conditiile necesare pentru un astfel de dialog", a spus liderul de la Kremlin.

Casa Alba si Pentagonul au aratat insa, la scurt timp dupa aceste comentarii, ca nu sunt dovezi ca trupele ruse au fost retrase de la granita Ucrainei. Liderii fortelor pro-ruse din estul Ucrainei, care au preluat controlul cladirilor guvernamentale si continua sa starneasca tensiuni, nu au dat nici ei semne ca vor amana referendumul.

Unii analisti sustin ca Putin incearca sa isi mentina avantajul in fata administratiei Obama si prin cele mai noi declaratii ar putea sa se distanteze, la sfarsitul acestei saptamani, de violentele care vor izbucni daca referendumul are loc.

sursa: ziare.com

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Firmă de curierat în vizorul polițiștilor locali, după ce angajații au încălcat legea! (Foto)

astăzi, 13:46

Un polițist local care se afla de serviciu a observat, pe camera de supraveghere instalată într-o zonă a municipiului Botoșani, cum doi bărbați descarcă dintr-un autoturism aparținâ...

Prezența unui urs în preajma unui comune din Botoșani a fost semnalată prin RO-ALERT!

astăzi, 13:16

Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă "Nicolae Iorga" al Judeţului Botoşani a transmis mesaj RO Alert pentru locuitorii din Vorona, Copălău, Coșula, Cristești,  Flămâ...

Stareța Mănăstirii Voroneț, demisă din funcție, alături de conducătorii altor cinci unități de cult!

astăzi, 12:32

Stareța Mănăstirii Voroneț, stavrofora Gabriela Platon, a fost demisă din funcție de Arhiepiscopia Sucevei și Rădăuților, alături de conducătorii altor cinci unități de cult din județul...