Puşcărie pentru un botoşănean care a comis o crimă în Varşovia!

Un botoşănean judecat pentru o crimă pe care a comis-o în Polonia a fost condamnat, vineri, definitiv, de magistraţii Curţii de Apel Suceava.

Iliuţă Costică, zis Manix, de loc din Dorohoi, a primit primit o pedeapsă de 12 ani de închisoare cu executare.

Potivit anchetatorilor, crima ar fi avut loc îi iulie 2008 într-un camping pentru emigranți din Varșovia, în urma unui scandal între două grupuri de romi.

Dorohoianul Costică Iliuță a intervenit în scandalul iscat, înjunghiindu-l cu un cuțit pe un tânăr din Cisnădie, care a decedat la câteva ore la spital. Dosarul a fost declinat în favoarea statului roman, cazul fiind preluat de procurorii Parchetului de pe lângă Judecătoria Botoşani.

Dorohoianul a fost trimis în judecată la începutul lui 2010, iar în 2011 a fost condamnat de magistrații Tribunalului Botoșani la 18 ani de închisoare, dosarul ajungând inclusiv la Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie.

"Respinge, ca neîntemeiată, cererea de instituire a unui sechestru judiciar constând în indisponibilizarea bunurilor mobile şi imobile ale inculpatului Iliuţă Costică, formulată de părţile civile Grancea Eva, Grancea Remi Nicolae şi Grancea Roxana Maria. În temeiul art. 421 pct.1 lit. b Cod procedură penală respinge, ca nefondate, apelurile declarate de părţile civile Grancea Eva, Grancea Remi Nicolae şi Grancea Roxana Maria, împotriva sentinţei penale nr. 187 din 26.09.2011 a Tribunalului Botoşani. În temeiul art. 275 alin.2 Cod procedură penală obligă părţile civile Grancea Eva, Grancea Remi Nicolae şi Grancea Roxana Maria să plătească statului câte 150 de lei fiecare, cu titlu de cheltuieli judiciare din apel. În baza art. 421 pct. 2 lit. a Cod procedură penală admite apelul declarat de inculpatul Iliuţă Costică împotriva sentinţei penale nr. 187 din 26.09.2011 a Tribunalului Botoşani. Desfiinţează, în parte, sentinţa penală sus menţionată numai sub aspectul aplicării dispoziţiilor legii penale mai favorabile, respectiv art.5 Cod penal şi rejudecând în aceste limite: Înlătură aplicarea art. 71 şi art. 61 lit. a teza a II şi b Cod penal din 1969. Schimbă încadrarea juridică juridică a faptei din infracţiunea de omor calificat, prev. de art.174 alin.1 rap. la art.175 alin.1 lit. i Cod penal din 1969 în infracţiunea de omor, prev. de art. 188 alin.1 Cod penal. Condamnă pe inculpatul Iliuţă Costică pentru săvârşirea infracţiunii de omor, prev. de art. 188 alin. 1 Cod penal cu aplicare art. 5 Cod penal la pedeapsa de 12 ani închisoare (în loc de 18 ani închisoare). Aplică inculpatului pedeapsa complementară a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal (în loc de 61 lit. a teza a II şi b Cod penal din 1969) pe o perioadă de 5 ani. În baza art. 65 Cod penal aplică inculpatului pedeapsa accesorie a interzicerii exercitării drepturilor prevăzute de art. 66 alin. 1 lit. a şi b Cod penal (în loc de 61 lit. a teza a II şi b Cod penal din 1969). Menţine celelalte dispoziţii ale sentinţei penale apelate care nu sunt contrare prezentei decizii. Constată încetată de drept măsura preventivă a controlului judiciar luată faţă de inculpatul Iliuţă Costică prin încheierea de şedinţă din 10.02.2014 a Curţii de Apel Suceava. Conform art. 275 alin.3 Cod procedură penală celelalte cheltuieli judiciare din apel rămân în sarcina statului. Dispune avansarea sumei de 300 lei, reprezentând onorariul apărătorului desemnat din oficiu (av. Filon Litvinchevici Geanina) pentru părţile civile minore Grancea Remi Nicolae şi Grancea Roxana Maria din fondul Ministerului Justiţiei în contul Baroului Suceava. Definitivă.", se arată pe portalul Curţii de Apel Suceava.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Furtună puternică și ploi în Botoșani: Stâlpi de telefonie și copaci la pământ, fire electrice rupte de vânt! (Foto, Video)

Sunday, 29 September 2024

În localitatea Pomârla, drumul spre Vama Racovăț era blocat parțial de un stâlp de telefonie. Au acționat pompierii din cadrul Detașamentului Dorohoi, cu accesorii specifice, da...

Prefectul Dan Nechifor și șeful ISU Botoșani, verificări la serviciile de permanență din județ! (Foto)

Sunday, 29 September 2024

Prefectul județului, Dan Nechifor, a verificat, în această seară, modul în care au fost puse în aplicare măsurile preventive și de intervenție la nivelul unităților administr...

Polițiștii din Botoșani au năvălit în Centrul Vechi, ce constatări au făcut! (foto)

Sunday, 29 September 2024

În noaptea de 28 spre 29 septembrie, între orele 18.00-02.00, a fost desfășurată o razie, cu efective mărite, pe raza orașului municipiului Botoșani și a comunelor arondate Secțiil...