Pune fiecare deseu la locul sau!

Pune fiecare deseu la locul sau!
Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani a derulat marţi, 13 aprilie 2010, o campanie de informare şi conştientizare a cetăţenilor municipiului Botoşani cu privire la necesitatea şi importanţa colectării selective a deşeurilor.

Campania, desfăşurată sub deviza "Pune fiecare deşeu la locul său", face parte din calendarul de activităţi stabilit de Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani şi unităţile de învăţământ din municipiul Botoşani pentru sărbătorirea Zilei Pământului, marcată în fiecare an în ziua de 22 aprilie.

La actiune au participat peste 200 de elevi de la următoarele unităţi de învăţământ: Eco şcolile cu clasele I – VIII nr. 7,10,11,12,17, Eco Liceul de Ştiinţe ale Naturii "Grigore Antipa", Colegiul Naţional "A.T. Laurian şi Şcoala nr. 16 (înscrise în Programul ECOŞCOALA) şi Şcoala cu clasele I – VIII nr. 8.

Campania a debutat cu o întâlnire a tuturor echipelor verzi pe Pietonalul Unirii, în faţa Muzeului Judeţean, unde au primit fluturaşii realizaţi de APM Botoşani şi apoi au mers către o zonă a oraşului pentru a transmite comunităţii locale mesajele legate de colectarea şi valorificarea deşeurilor.

Un grup de elevi din clasa a III-a E de la Ecoşcoala cu clasele I – VIII nr. 11 Botoşani, însoţiţi de înv. Greta Cojocaru, a dorit să transmită un mesaj ecologist şi angajaţilor Instituţiei Prefectului Botoşani şi Consiliului Judeţean Botoşani, mergând în fiecare birou din Palatul Administrativ şi împărţind fluturaşi.

"Această campanie a dorit să atragă atenţia cetăţenilor din municipiul Botoşani cu privire la importanţa conservării resurselor naturale prin colectarea selectivă a deşeurilor. Dacă fiecare dintre noi am pune fiecare deşeu pe care îl produceam acasă, la serviciu sau la şcoală la locul său, adică în containerul sau locul potrivit, atunci am avea o viaţă mai frumoasă într-un mediu curat şi sănătos", a precizat Narcisa Dumitriu, Consilier Agenţia pentru Protecţia Mediului Botoşani.



 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

O nouă lege destinată părinților singuri a fost adoptată de Camera Deputaților. Ce beneficii aduce!

Joi, 2 Mai 2024
167

Proiectul de lege care propune eliminarea obligației părinților singuri de a lucra în ture de noapte și precizează că aceștia pot lucra doar dacă își doresc a fost votat favorabil...

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

Joi, 2 Mai 2024
172

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

Joi, 2 Mai 2024
252

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...