Punctul de prim ajutor al Crucii Rosii Romane din Baranca – comuna Hudesti este functional!

Accesul dificil al ambulantei in zone izolate poate genera oricand situatii dramatice - asociate cu decese -care uneori puteau fi evitate daca s-ar fi intervenit in intervalul de  timp de la producerea accidentului si pana la preluarea de catre serviciile medicale.

Crucea Rosie Romana are, printre atributiile sale specifice mentionate in documentele pe baza carora isi desfasoara activitatea si pe aceea de a contribui la imbunatatirea starii de sanatate, la prevenirea imbolnavirilor si alinarea suferintelor, prin programe specifice in beneficiul comunitatii, proiectul propus fiind una din modalitatile de a-si pune in practica atributiile.

Proiectul "Puncte de prim ajutor in zone izolate din mediul rural" urmareste instruirea unei familii compuse in medie din 3 membri in fiecare din 41 de comunitati izolate din fiecare judet – in total cca. 123 persoane care vor sti sa acorde prim-ajutor de baza.

Acesti "salvatori comunitari", prin serviciile pe care le pot asigura,vor veni in sprijinul rezolvarii urgentelor minore si vor preveni agravarea situatiei in cazul urgentelor majore care necesita asistenta medicala.

In judetul Botosani, punctul de prim ajutor functioneaza in localiattea Baranca, comuna Hudesti. Avand sprijinul Primariei com. Hudesti – a dlui primar Atomei Viorel, s-a reusit identificarea unei familii dornice si capabile de a interveni in sprijinul semenilor in cazul producerii de accidente.
Astfel, in perioada februarie-iunie– membrii familiei selectate au beneficiat de instruire teoretica si practica din partea Crucii Rosii Botosani prin instructorii specializati.
 
Familia a fost instruita si dotata cu o trusa de prim ajutor echipata corespunzator (consumabile, tensiometru, glucometru, dispozitiv de inregistrare cu telecitire a traseului EKG.), fiind capabila sa intervina la orice ora acolo unde este necesar.

"Colaborarea buna, inceputa  in anul  2008, cu Crucea Rosie Botosani, care a venit in sprijinul populatiei grav afectate de inundatii, in aceeasi localitate Baranca, a continuat in anii din urma sub diverse forme  - activitati sociale, formativ – educative, etc., materializindu-se astazi si prin deschiderea acestui punct de prim ajutor, dotarea acestuia si instruirea personalului – un lucru foarte bun pentru aceasta comunitate", a precizat Atomei Viorel, primarul comunei Hudesti
 
"Suntem incantati ca am reusit sa concretizam un nou proiect al Crucii Rosii Romane si, astfel, membrii unei comunitati defavorizate pot beneficia de sprijin in momente dificile. Multumim pentru implicare si colaborare primariei comunei Hudesti, dlui primar Atomei Viorel", a spus Eduard Maciuca – director la Crucea Rosie Botosani.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Măsuri de ordine și siguranță publică asigurate de jandarmi la hramul Sfintei Cuvioase Parascheva de la Iași!

astăzi, 14:58

Jandarmeria Română, prin Gruparea de Jandarmi Mobilă „Alexandru cel Bun” Bacău, va asigura, alături de celelalte structuri partenere, măsurile de ordine și siguranță publică...

Dansatorii din Botoșani fac cinste României la competiția din Cipru! (Foto)

astăzi, 14:38

Patru premii I, un premiu 3 și o mențiune au obținut sportivii din Botoșani care au reprezentat România la Cyprus Dance Fusion. Premiul I au obținut: Trio Choreography Fantasy - &ldqu...

Poliția de Frontieră Iași: În atenția șoferilor care tranzitează Punctul de Trecere a Frontierei Stânca!

astăzi, 12:45

Potrivit Poliției de Frontieră, în intervalul orar mai sus menționat, există posibilitatea înregistrării unor timpi crescuți de așteptare. Prin urmare, ”recomandăm participan...