Puncte de informare preventivă, organizate de ISU în Botoșani și Dorohoi! (foto)

Acasă, la serviciu, la școală, în centre comerciale sau pe stradă, indiferent de locul în care ne aflăm în momentul producerii unor inundații, cutremure, alunecări de teren sau alte situații de urgență generate de fenomene meteo periculoase, trebuie să știm cum să ne comportăm.

La fel de important este să cunoaștem ce avem de făcut înainte și după producerea unor astfel de evenimente, periodic fiind organizate acțiuni de informare și educare preventivă.

În contextul Zilei Internaționale pentru Reducerea Riscului Dezastrelor, pompierii botoșăneni au organizat astăzi, în Piețele Centrale din municipiile Botoșani și Dorohoi, puncte de informare preventivă.

Tema propusă anul acesta de Organizația Națiunilor Unite a fost „Implicarea copiilor și a tinerilor pentru comunități mai reziliente la dezastre”.

Pompierii le-au prezentat tuturor broșura „De la risc la reziliență: copii protejați, comunitate sigură”, care oferă informații despre importanța protejării în fața dezastrelor, dar și materiale dedicate copiilor cu vârsta cuprinsă între 6-10 ani, respectiv „Supraviețuitorii la cutremur”, „Supraviețuitorii la incendii” și „Supraviețuitorii la inundații”.

Cele mai multe dintre persoanele pe care le-au întâlnit și-au amintit de inundațiile din 2008 și 2010 din  Baranca, Rădăuți Prut și Dorohoi, dar și de urmările acestora.

Astfel de acțiuni vor fi desfășurate și mâine, în Piețele Centrale din municipiile Botoșani și Dorohoi.

„Împreună, suntem mai pregătiți în fața riscurilor și de aceea va invităm să fiți alături de noi, să ne urmăriți pagina de internet, rețelele de socializare și portalul fiipregatit.ro pentru a afla informații utile despre cum pot fi prevenite situațiile de urgență.

Pentru mai multe detalii, accesați: fiipregatit.ro, a transmis ISU Botoșani.






 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Porțile subunităților ISU, deschise astăzi pentru copiii unor localități din Botoșani! (foto)

astăzi, 16:55

Porțile subunităților s-au deschis pentru toţi cei care au dorit să cunoască activitatea şi misiunile instituţiei. Acțiunile au fost organizate în contextul sărbătoririi Zilei Inte...

Penitenciarul Botoșani caută furnizori de echipamente pentru dotarea instituției!

astăzi, 15:28

Penitenciarul Botoșani a publicat în SEAP anunțul de participare nr. CN1073844 din 01.10.2024, în vederea încheierii contractelor de furnizare produse (dotări și echipamente). ...

Vești proaste pentru o categorie de șoferi fumători: Ce nu au voie să facă la volan!

astăzi, 13:16

Conform legii, fumatul este interzis în mașinile de serviciu și în vehiculele destinate transportului public. Dacă șoferul este prins fumând în timp ce conduce o mașină d...