Puhoi de lume la Biserica Sfânta Cuvioasa Parascheva din Botoșani-FOTO

Puhoi de lume la Biserica Sfânta Cuvioasa Parascheva din Botoșani-FOTO
Sute de credincioși au participat, luni, la Sfânta Liturghie de la Biserica Sfânta Cuvioasa Parascheva de pe Pietonalul Unirii din Botoșani, lăcaș de cult care își sărbătorește hramul.

Biserica a fost arhiplină, la fel și curtea. Mulți credincioși s-au așezat la rând pe Pietonalul Unirii, având buchete de crizanteme în mâini, și au așteptat să se închine la racla cu veștmântul Cuviasei Parascheva, rândul întinzându-se pe câțiva zeci de metri.









Credincioșii au spus că se închină și se roagă la Cuvioasa Parascheva în special pentru sănătate, fiind și persoane suferinde care au spus că își găsesc alinarea venind la Biserică.

Pline au fost și celelalte Biserici din municipiu, unde lumea a ascultat smerită Sfânta Liturghie. In fiecare an, la 14 octombrie, Ortodoxia tine marele praznic al Cuvioasei Parascheva, sfanta la care credinciosii romani au o mare evlavie.

Cu acest prilej, are loc unul dintre cele mai mari pelerinaje ale drept-credinciosilor romani, la catedrala mitropolitana a Iasului, unde se pastreaza moastele sfintei.

Acesta este cel mai reprezentativ pelerinaj crestin din Romania, dar si din centrul Europei.

Sfanta Parascheva a trait la inceputul secolului al XI-lea in satul Epivat de langa Constantinopol.

Ea s-a nascut intr-o familie credincioasa si bogata. Inca din anii copilariei, fetita Parascheva este impodobita, dar nu cu imbracaminte, pentru ca hainele sale, de multe ori le dadea saracilor, ci cu trei virtuti crestinesti: fecioria, milostenia si ravna pentru rugaciune.









 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
269

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
319

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
252

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...