PSD Botoşani: "Dacă va câştiga Geoană, vom face ordine şi în problema ridicării maşinilor din municipiu"

PSD Botoşani: "Dacă va câştiga Geoană, vom face ordine şi în problema ridicării maşinilor din municipiu"
PSD Botoşani consideră că alegerea lui Mircea Geoană în funcţia de preşedinte al României va conduce la o reconfigurare politică, inclusiv la nivelul consiliilor judeţene şi locale, unde PD-L va pierde sprijinul politic. "Acest lucru ne va permite să punem capăt abuzurilor împotriva cetăţeanului, cum e şi ridicarea maşinilor şi amenzile disproporţionate în raport cu gravitatea acestei contravenţii", a arătat deputatul Costică Macaleţi, preşedintele Organizaţiei PSD a Municipiului Botoşani.

"Este inacceptabil să aplici amenzi de acelaşi nivel cu cele din Bucureşti, atâta timp cât în Botoşani venitul mediu este cu 50% mai mic, iar problemele de trafic sunt nesemnificative în comparaţie cu cele din Capitală. Această activitate a ridicatului maşinilor a devenit practic o tiparniţă de bani pentru cei din spatele acestei afaceri. Am văzut că se practică o pândă împotriva cetăţeanului care, în lipsa unor parcări amenajate, se vede uneori nevoit să parcheze în locuri nepermise", a declarat preşedintele organizaţiei municipale a PSD.

În opinia acestuia aplicarea sancţiunii maxime, cum e ridicarea maşinii şi plata unei amenzi piperate, se justifică doar dacă cetăţeanul are posibilitatea de a respecta legea, dar nu o face. Dacă însă cetăţeanul nu poate fi corect din cauze imputabile municipalităţii, atunci nici legea nu poate fi aplicată cu severitate maximă.

"Vom susţine un proiect prin care ridicarea maşinilor să fie permisă doar în condiţiile în care există o parcare amenajată pe o rază de 500 de metri. Dacă nu îi dai cetăţeanului posibilitatea să fie corect, nici nu îi poţi pretinde să plătească amenzi usturătoare", a precizat deputatul Costică Macaleţi.

Reprezentantul PSD consideră că există soluţii prin care se poate impune corectarea acestui abuz.

"Dacă prin absurd nu vom găsi sprijinul politic necesar, vom face şi noi un referendum pe această temă, că tot e la modă acum. Vom chema cetăţenii la urne şi îi vom întreba dacă li se pare justificat cuantumul amenzilor. Dar pentru a nu irosi banii cetăţenilor, le recomand alegătorilor să voteze Mircea Geoană, iar apoi vom putea impune noi soluţia adecvată pentru rezolvarea problemei", a subliniat Macaleţi.

COMUNICAT DE PRESA ORGANIZATIA PSD BOTOSANI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de dezastru din cauza unei candele! Recomandările pompierilor botoșăneni (Foto)

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
346

Nu lăsați candelele aprinse lângă perdele, haine sau alte obiecte care pot lua foc uşor.Sâmbătă seara, într-o casă din localitatea Zăicești s-a produs un incendiu. Vecin...

Botoșăneanul care se dădea polițist număra ”mita” la vedere și îi garanta proxenetului: ”Procurorul îi șmecher! Clasare!”

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
368

Falsul polițist din Botoșani a pretins 23.000 de euro de la un proxenet ca să-i pună o vorbă bună la un așa-zis ”procuror” care ar fi instrumentat dosarul în care era acuzat d...

Campionat național cu 16 medalii obținute de sportivii din Botoșani!

Sâmbătă, 27 Aprilie 2024
223

În perioada 19-20 aprilie 2024, sportivii legitimați la secția de Taekwondo WT a Clubului Sportiv Botoșani, precum și cei ai Asociației Brilliant Taekwondo Sporting Club, au participat, &ic...