PSD Botoșani: Nu putem asista nepăsători la dezinformarea la care se pretează domnul Sorescu

Având în vedere declarațiile presedintelui interimar al CJ Botoșani cu privire la sumele alocate de către Guvernul Ponta județului Botoșani în anul 2015, organizația județeană a PSD Botoșani apreciază faptul că domnul Sorescu este un reputat economist, cu o vasta expertiză în domeniu, iar mulțumirile pe care domnia sa le aduce Guvernului pentru sumele suplimentare alocate în anul 2015 față de anul 2014, conform cifrelor mai mult decât concludente de mai jos, județului Botoșani nu fac decât să ne bucure.

Făcând doar o sumară comparație între două documente publice, postate pe site-ul Consiliului Județean Botoșani, și anume cele care detaliază bugetele pentru anii 2014 și 2015, situația este următoarea:
Denumire indicator Sume alocate pentru anul 2014 (mii lei) Sume alocate pentru anul 2015 (mii lei)
Sume alocate din cotele defalcate din impozitul pe venit pentru echilibrarea bugetelor locale 6509 15196
Sume alocate din taxa pe valoare adăugată pentru echilibrarea bugetelor locale 16499 47060
Declarația apreciativă de ieri a domnului președinte interimar al CJ Botosani nu face decât să întărească faptul că guvernarea Ponta a acordat  o atenție deosebită județului nostru.

La ultima rectificare, sumele primite au fost repartizate acelor unitati administrativ teritoriale care în anul 2015 au primit sume totale de echilibrare mai mici decat cele repartizate inițial în anul 2014, beneficiind de alocări suplimentare un număr de 29 de UAT-uri, indiferent de culoarea politică a acestora.

În acest moment, nici o primărie din județul Botoșani nu se află în situația ca până la sfârșitul anului să nu aibă suficiente resurse financiare pentru o buna funcționare.

Organizația județeană a PSD Botoșani își reiterează dorința de colaborare, spre binele și în folosul cetățenilor județului, cu președintele CJ Botoșani, dar nu poate asista nepăsătoare la dezinformarea la care se pretează domnul Sorescu, având în vedere faptul ca în orice polemică economică, cele mai concludente sunt cifrele, așa cum bine se poate observa în tabelele de mai jos:






Comunicat de presă PSD

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

PSD Botoșani, Marius Budăi: „PSD Botoșani a validat listele de candidați pentru Senat și Camera Deputaților!”

astăzi, 09:17

În cursul zilei de joi, Partidul Social Democrat (PSD) – Filiala Botoșani a validat listele de candidați pentru Senatul și Camera Deputaților. Redăm mai jos mesajul transmis de Mar...

Aurora boreală văzută din Botoșani: ”Sunt pur și simplu fără cuvinte!”

astăzi, 08:46

Aurora boreală a colorat din nou cerul României noaptea trecută. Nuanţe roşiatice, mov sau roz au acaparat bolta cerească, iar fenomenul a fost vizibil din aproape toate judeţele ţării, ...

Mită la examenul pentru șefi de tren: Doi angajați CNCIF Iași reținuți pentru corupție!

astăzi, 08:26

Cei doi sunt suspectați de implicare într-un caz de corupție legat de absolvirea unui curs pentru funcția de șef de tren. Potrivit comunicatului oficial, în perioada 24-25 septembri...