Prutul a crescut cu un metru într-o oră!

Cotele râului Prut au crescut într-o oră cu un metru, potrivit măsurătorilor efectuate de lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani.

Astfel, astăzi dimineaţă la ora 10.00, în punctul pluviometric Oroftiana, la intrarea Prutului în ţară, cota de inundaţie (472 cm) a fost depăşită cu trei cm.

La ora 09.00, râul Prut măsura în acelaşi punct pluviometric 372 cm. Tendinţa este, în continuare, de creştere.

Preşedinţii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din Suharău, Hudeşti, Darabani, Păltiniş şi Rădăuţi Prut au fost notificaţi să monitorizeze situaţia şi să se pregătească în vederea evacuării cetăţenii care desfăşoară activităţi în lunca Prutului şi animalele aflate la păşunat.

Un echipaj al Inspectoratului pentru Situaţii de Urgenţă al Judeţului Botoşani s-a deplasat în zonă pentru monitorizarea situaţiei, respectiv coordonarea acţiunilor de evacuare.

La această cotă nu există riscul ca gospodăriile cetăţenilor să fie inundate. Apa ieşită din matcă va inunda doar locurile joase din lunca Prutului.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Elevii unui liceu dintr-o localitate din Botoșani au spus, de Ziua Internațională a Educației, STOP violenței! (foto)

Friday, 4 October 2024

Activitatea face parte din cadrul proiectului educațional interinstituțional „Copilărie în siguranță!ʺ, care se va derula pe parcursul anului școlar 2024-2025. Scopul activității ...

Amenzi usturătoare aplicate de către inspectorii ITM Botoșani angajatorilor găsiți în neregulă!

Friday, 4 October 2024

În urma controalelor, au fost constatate 86 deficienţe pentru care au fost dispuse măsuri de remediere, au fost aplicate 7 sancţiuni contravenționale, din care 2 avertismente și 5 amenzi, &...

Decizie a Parlamentului: PFA-urile, întreprinderile familiale și întreprinderile individuale își vor putea schimba regimul juridic!

Friday, 4 October 2024

Prin excepție de la prevederile art. 21, 27 și 33, persoanele fizice autorizate, întreprinderile individuale și întreprinderile familiale vor putea opta, după minimum un an de funcțio...