Prutul a crescut cu 1 metru şi 70 centimetri în 11 ore

Prutul a crescut cu 1 metru şi 70 centimetri în 11 ore
Cotele râului Prut au crescut, în 11 ore, cu 1 metru şi 70 de centimetri, potrivit măsurătorilor efectuate de lucrătorii Sistemului de Gospodărire a Apelor Botoşani.

Astăzi, la ora 11.00, în punctul pluviometric Oroftiana, la intrarea Prutului în ţară, cota de inundaţie (470 cm) a fost depăşită cu un metru. La ora 0.00, râul Prut măsura în acelaşi punct pluviometric 400 cm. Tendinţa este în continuare de creştere. De la ora 10.00 la ora 11.00 creşterea a fost de 5 cm.

Preşedinţii Comitetelor Locale pentru Situaţii de Urgenţă din Suharău, Hudeşti, Darabani, Păltiniş şi Rădăuţi Prut au fost notificaţi încă din cursul zilei de 27 iulie, când a fost depăşită cota de atenţie, să monitorizeze situaţia, să avertizeze cetăţenii care desfăşoară activităţi în lunca Prutului pentru a-şi evacua animalele aflate la păşunat şi utilajele din balastiere.

La aceste cote nu există riscul ca gospodăriile cetăţenilor să fie inundate. Apa ieşită din matcă va inunda doar locurile joase din lunca Prutului.

 

COMPARTIMENTUL INFORMARE ŞI RELAŢII PUBLICE AL ISU BOTOSANI

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Cu lumânări aprinse în mâini, la slujba Înmormântării lui Hristos. Bisericile din Botoșani au fost pline în Vinerea Mare! (Foto, Video)

astăzi, 22:34
101

Cu lumânări în mâini, ”dar cu inima aprinsă de dragoste”, cu chip smerit și cu decența cuvenită, credincioșii au asistat la una dintre cele mai tulburătoare moment...

Incendiu violent pornit de la scânteia unui flex! (Foto, Video)

astăzi, 21:23
342

Un incendiu violent s-a produs, vineri după-amiază, într-o gospodărie din localitatea Plopenii Mici.Proprietarul tăia, cu ajutorul unui flex, o bucată de tablă, iar scânteile au ...

Plouă de Paşte în jumătate de ţară, e cald în cealaltă jumătate. Prognoza meteo de la ANM

astăzi, 19:12
490

"Este posibil ca în ziua de duminică, de Paşte, mai ales în jumătatea estică a țării, să avem o vreme frumoasă, exceptând partea de vest, acolo unde este posibil la nive...