Provocare pentru astrologie: Ophiuchus, cea de-a 13-a zodie

Provocare pentru astrologie: Ophiuchus, cea de-a 13-a zodie
S-a schimbat organizarea horoscopului odata cu aparitia lui Ophiuchus, cea de-a 13-a zodie? Este adevarat ca s-au decalat zodiile? Poate fi Ophiuchus luat in considerare in previziunile astrologice? Si ce trasaturi de caracter imprima noua zodie?

Exista cea de-a 13-a zodie. Si se numeste OPHIUCHUS. Iar calendarul zodiacului se redefineste. Credibil sau incredibil, acesta este anuntul pe care astronomii americani de la Minnesota Planetarium Society l-au facut recent si care a dat nastere multor nelamuriri si semne de intrebare.

Desi considerata a fi o descoperire noua, Ophiuchus era cunoscuta din vremurile antice sub numele de Serpentarius (Cel care tine Sarpele) si mentionata de Ptolomeu in lista celor 48 de constelatii. Ophiuchus nu este o stea, ci una din cele mai mari constelatii aflate in regiunile ecuatoriale ale cerului.

In reprezentarea noului semn astrologic se imbina mituri antice si mituri legate de istoria unei constelatii. Ophiuchus este descris ca un barbat ce tine in brate un sarpe si il divizeaza in doua prin trupul sau. Ophiuchus este singurul semn al zodiacului pus in legatura cu Imhotep, o persoana care a exista in realitate. Se pare ca Imhotep a trait in Egiptul antic in jurul anului 27 dH si lui ii erau atribuite cunostinte si rezultate deosebite in medicina acelor timpuri. Se spune despre el ca el este cel care a adus omenirii arta vindecarii.

Prin urmare, cel de-al 13-lea semn portretizeaza omul perfect, stapanind cunoasterea, vindecarea si lumea nevazuta. In plus, simbolul sarpelui folosit astazi ca reprezentare a indeletnicirii medicale era folosit odinioara pentru a-l reprezenta pe Imhotep.

Semnele astrologice actuale pornesc de la pozitia soarelui in constelatiile zodiacale in ziua in care te-ai nascut. Avand in vedere traiectoria si pozitia Soarelui ca rezultat al miscarii de rotatie a pamantului, acesta traverseaza constelatiile deja cunoscute ale horoscopului: Berbec, Taur, Gemeni, Rac, Leu, Fecioara, Balanta, Scorpion, Sagetator, Capricorn, Varsator, Pesti. Din cauza ca Soarele traversa aceasta constelatie doar 19 zile Ophiuchus nu a fost inclus in zodiac, fiind utilizat de vechii astrologi doar ca indicator extrazodiacal..

Soarele a deviat insa de la traiectoria sa initiala. Din cauza atractiei gravitationale a lunii asupra ecuatorului pamantului, Axa pamantului s-a deplasat lent de-a lungul ultimilor 3000 de ani. Schimbarea axei a afectat alinierea planetelor, influentand si semnele astrologice. Pozitiile planetelor au fost stabilite acum mii de ani, insa din cauza miscarii Pamantului, pozitiile astrelor s-au modificat si ele. S-a nascut astfel Ophiuchus, cel de-al 13-lea semn zodiacal.

Portretul lui Ophiuchus: Caracteristicile celei de-a 13-a zodii

Persoanele apartinand celei de-a 13-a zodii se bucura de capacitati extrasenzoriale, avand adesea premonitii, dar si abilitatea de a interpreta visele. Dispun totodata de o intuitie fantastica, ceea ce partial justifica inclinatia lor catre astrologie. Nativii Ophiuchus pot fi initiatorii unor proiecte grandioase sau pot deveni mari arhitecti. Ca si stil de vestimentatie, putem spune ca sunt usor exuberanti, manifestandu-si preferinta pentru culorile vii, vibrante. Prin natura zodiei lor, nativii Ophiuchus sunt intelepti, aducatori de pace si vindecare celor din jur. Urmaresc sa instaureze armonia.

Isi doresc sa ocupe pozitii inalte in timpul vietii si fie se vor bucura de recunoastere, fie vor fi niste neintelesi. Punctul cel mai inalt al celebritatii lor este atins dupa moarte, cand numele lor se inconjoara de legenda. Atrag norocul cu usurinta. Cu aceeasi usurinta atrag si gelozia si dusmaniile in jurul lor. Vor evolua si progresa continuu de-a lungul vietii. Unul din numerele norocoase care ii ghideaza in viata este numarul 12. Este foarte posibil sa faca parte dintr-o familie numeroasa sau sa-si construiasca o familie numeroasa. La fel de posibila este si separarea acestora de cei dragi la o varsta frageda sau parasirea celor dragi.

Nativul Ophiuchus are idealuri inalte si urmareste sa-si formeze o educatie superioara. Este adesea inconjurat de dusmani secreti si gelozie, insa se va bucura de-a lungul vietii de protectia persoanelor cu autoritate. Va avea o viata lunga si va investi in capacitatea sa de a vindeca bolile oamenilor. Ophiuchus are o fire poetica, inventiva si in tinerete va fi extrem de atasat de figura paternala. Adeseori, preocuparea sa pentru oamenii bolnavi sau aflati in suferinta va deveni un mod al existentei.

Conform noilor teorii, aceasta ar fi noua organizare a celor 13 zodii:

Berbec - 19 aprilie - 13 mai
Taur - 14 mai - 19 iunie
Gemeni - 20 iunie - 20 iulie
Rac - 21 iulie - 9 august
Leu - 10 august - 15 septembrie
Fecioara - 16 septembrie - 30 octombrie
Balanta - 31 octombrie - 22 noiembrie
Scorpion - 23 noiembrie - 29 noiembrie
Ophiuchus - 30 noiembrie - 17 decembrie
Sagetator - 18 decembrie - 18 ianuarie
Capricorn - 19 ianuarie - 15 februarie
Varsator - 16 februarie - 11 martie
Pesti - 12 martie - 18 aprilie

"Sunt de parere ca noul semn zodiacal ar trebui sa se aplice doar persoanelor nascuta dupa anul 2009, cand s-a observat schimbarea axei pamantului. Noile schimbari nu ar trebui sa-i afecteze pe cei care s-au aflat intreaga viata sub influenta unei anumite zodii", declara Corinna Hermesman pentru revista thecaptainslog.org

Noul semn astrologic nu este insa inclus in marea majoritate a versiunilor horoscopului. Nu putini sunt astrologii care nici macar nu iau in consideratie existenta unui al 13-lea semn al horoscopului. Voi credeti in el?


garbo.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bogdan Andone răsuflă ușurat după FC Botoșani – CS Mioveni 1-0: „Băieții merită felicitări pentru că au luptat, au crezut!”

Vineri, 17 Mai 2024
287

Bogdan Andone a avut un discurs exuberant după ce FC Botoșani a învins-o pe CS Mioveni, 1-0, în turul barajului pentru menținerea/promovarea în Superliga.Unicul gol al partide...

FC Botoșani - CS Mioveni 1-0! Victorie uriașă pe Municipal. Sperăm la salvare! (foto, video)

Vineri, 17 Mai 2024
336

FC Botoșani a obținut o victorie mare, în disputa cu CS Mioveni. Elevii lui Bogdan Andone au câștigat cu 1-0 manșa tur a barajului de menținere în Liga 1, după un meci în...

50 de tone de deșeuri arse într-un incendiu într-o localitate din Botoșani, pădure la un pas să fie cuprinsă de flăcări!

Vineri, 17 Mai 2024
276

Aproximativ 50 de tone de deșeuri plastice, menajere și vegetale au ars, în această după-amiază, în localitatea Baranca din comuna Hudești. Puțin a lipsit ca flăcările să nu cupr...