Proteste in Egipt: Doi morti si sute de raniti

Proteste in Egipt: Doi morti si sute de raniti
Protestatarii din Cairo si alte doua orase egiptene s-au ciocnit cu politia, doi oameni murind si alte cateva sute find ranite in cele mai serioase probleme de strada pentru armata aflata la conducerea tarii, cu cateva zile inainte de alegerile parlamentare.

Sute de tineri au scandat, la fel ca atunci cand s-au ridicat impotriva regimului lui Hosni Mubarak, "Poporul vrea caderea regimului", scrie Reuters.

Revoltatii s-au batut cu politia, care a facut uz de gaze lacrimogene si gloante de cauciuc. Protestatarii au dislocati bucati din trotuare si le-au aruncat in fortele de ordine. De doua ori, politia a pierdut controlul protestului din Piata Tahrir din Cairo.

Un incendiu a izbucnit pe timpul noptii la cladirea administratiei de stat, aflata pe o latura a pietei. Duminica dimineata, protestatarii au desfasurat placi de metal pentru a bloca intrarile in piata.

"Mii de egipteni protesteaza in Tahrir. Nu avem nevoie de ministerul corupt de Interne sau consiliul militar", a declarat unul dintre manifestanti.

Oamenii sunt nemultumiti de controversatele schimbari constitutionale pe care consiliul militar incearca sa le promoveze.

Guvernul intentioneaza sa introduca clauze ce protejeaza armata: bugetul acesteia nu ar mai fi analizat de Parlament, iar armata ar avea ultimul cuvant asupra chestiunilor privind armata.

Egiptenii sunt revoltati ca autoritatea Parlamentului va fi limitata in redactarea constitutiei iar armata, aflata la conducere temporar, va capata puteri suplimentare.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Specialiștii antidrog, la datorie și în perioada Sărbătorilor!

astăzi, 19:15
41

În perioada minivacanțe de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale, specialiștii antidrog au desfășurat activități specifice de informare, evaluare, consiliere şi asistență specializată pen...

Sancțiuni de sute de mii de lei aplicate de polițiștii botoșăneni în perioada sărbătorilor!

astăzi, 18:47
48

Astfel, în medie, zilnic au acționat peste 150 de polițiști, fiind organizate 32 de  acțiuni punctuale, atât în zona localurilor publice și a celor în care se formeaz...

Peste 350 de jandarmi au asigurat ordinea în Botoșani în perioada minivacanței de 1 Mai și a Sărbătorilor Pascale

astăzi, 18:00
33

Dacă majoritatea cetățenilor a înțeles importanța adoptării unui comportament civilizat, au existat totuși situații în care a fost necesară aplicarea a 77 sancțiuni contrave...