Protestatarii de la Vorona, ignorati de autoritati

Protestatarii de la Vorona, ignorati de autoritati
Oamenii din Vorona au facut in aceasta dimineata un lant uman in fata basculantelor ALDP, care transporta zilnic balast de la Siret. Profesorul Constantin Hetriuc a avertizat ca, daca autoritatile nu le iau in seama problema, data viitoare protestul va fi spontan si cu accente mult mai grave.

In vreme ce social-democratul Liviu Contac s-a prezentat pentru a vedea exact cum stau lucrurile, chiar cu riscul de a fi luat la bataie de oamenii nu prea ingaduitori, presedintele CJ Botosani, Mihai Tabuleac, nu a ajuns la Vorona, cu toate ca a declarat initial ca, daca ajuta cu ceva, fac si eu lant uman cu protestatarii.

Am citit legea. In lege scrie clar ca au voie sa plateasca o taxa pentru supratonaj, dar numai daca conditiile specifice permit asta. Dar conditiile noastre nu permit fiindca traficul distruge drumul si casele oamenilor. Acesta autorizatii sunt date ilegal. Starea asta de lucru se intampla pentru ca la nivel de judet este vorba de o increngatura. Patronii bogati pe de o parte, respectiv proprietarii masinilor si ai balastierelor, si demnitarii din CJ si directorii de institutii, pe de alta parte. In loc sa se aplice legea, se incalca pe motive de spaga, a precizat Hetriuc.

Voronenii sunt nemultumiti ca, desi au facut un memoriu la Guvern, adrese catre CJ si Directia de Drumuri si Poduri Botosani, nu au primit niciun raspuns cert.

S-a intocmit doar o comisie, dar concluziile inca nu au ajuns la noi. Au pus pe directorul adjunct de la DJDP sa verifice activitatea propriei institutii, dupa ce principalii vinovati de dezastrul asta au cheltuit banii dupa bunul plac. Ei nu ne spun nimic. La Vorona mare crapa casele, nu se mai poate scoate apa din fantana din cauza vibratiilor, a spus si Mihai Catana, unul din initiatorii protestului autorizat de la Vorona.

Sunt oameni care instiga intr-un fel sau altul. Realitatea a fost prezentata pe larg si sunt documente. Cert este ca e traseul de drum cel mai circulat, cel mai solicitat dintre toate traseele de judet. I-am explicat presedintelui CJ ca este o situatie speciala, el stie lucrul acesta. L-am invitat de mai multe ori sa vina personal, dar nu a venit, a subliniat Aurel Stefan.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de tragedie: un copil de trei ani din Botoșani a căzut de la etaj

Miercuri, 4 August 2021
871

Un copil de trei ani, a ajuns în stare gravă la spital după ce a căzut de la etaj.Băieţelul se afla într-un balcon din casa bunicilor, din comuna Roma. În joacă, copilul a...

Finanţare de la stat de 70.000 euro nerambursabili pentru tinerii fermieri. Când pot depune cererile şi care sunt condiţiile

Miercuri, 4 August 2021
317

Tinerii fermieri care vor să devină şefi ai unei exploataţii agricole vor putea cere în curând până la 70.000 de euro, sprijin nerambursabil de la stat. Este vorba de o finanţa...

Oraşul din Botoșani unde mizeria din canalizare ajunge într-un iaz

Miercuri, 4 August 2021
1523

Situaţia din Darabani, judeţul Botoşani, este gravă având în vedere că apa cu dejecţii trece printr-o staţie de epurare veche, cu instalaţii rudimentare şi total ineficiente. Din ...