In vreme ce social-democratul Liviu Contac s-a prezentat pentru a vedea exact cum stau lucrurile, chiar cu riscul de a fi luat la bataie de oamenii nu prea ingaduitori, presedintele CJ Botosani, Mihai Tabuleac, nu a ajuns la Vorona, cu toate ca a declarat initial ca,
daca ajuta cu ceva, fac si eu lant uman cu protestatarii.
Am citit legea. In lege scrie clar ca au voie sa plateasca o taxa pentru supratonaj, dar numai daca conditiile specifice permit asta. Dar conditiile noastre nu permit fiindca traficul distruge drumul si casele oamenilor. Acesta autorizatii sunt date ilegal. Starea asta de lucru se intampla pentru ca la nivel de judet este vorba de o increngatura. Patronii bogati pe de o parte, respectiv proprietarii masinilor si ai balastierelor, si demnitarii din CJ si directorii de institutii, pe de alta parte. In loc sa se aplice legea, se incalca pe motive de spaga, a precizat Hetriuc.
Voronenii sunt nemultumiti ca, desi au facut un memoriu la Guvern, adrese catre CJ si Directia de Drumuri si Poduri Botosani, nu au primit niciun raspuns cert.
S-a intocmit doar o comisie, dar concluziile inca nu au ajuns la noi. Au pus pe directorul adjunct de la DJDP sa verifice activitatea propriei institutii, dupa ce principalii vinovati de dezastrul asta au cheltuit banii dupa bunul plac. Ei nu ne spun nimic. La Vorona mare crapa casele, nu se mai poate scoate apa din fantana din cauza vibratiilor, a spus si Mihai Catana, unul din initiatorii protestului autorizat de la Vorona.
Sunt oameni care instiga intr-un fel sau altul. Realitatea a fost prezentata pe larg si sunt documente. Cert este ca e traseul de drum cel mai circulat, cel mai solicitat dintre toate traseele de judet. I-am explicat presedintelui CJ ca este o situatie speciala, el stie lucrul acesta. L-am invitat de mai multe ori sa vina personal, dar nu a venit, a subliniat Aurel Stefan.