PROTEST înaintea Convenţiei PDL: "I LOVE YOU BĂSE, LA LA LA LA"

PROTEST înaintea Convenţiei PDL: "I LOVE YOU BĂSE, LA LA LA LA"
Debutul convenţiei PDL a fost tulburat de proteste. Un grup de câţiva zeci de tineri, în frunte cu deputatul PSD Mihail Sturzu, i-au aşteptat la intrarea în Romexpo pe liderii PDL. Protestatarii purtau pancarte cu mesajul "I love BASE" şi, la sosirea preşedintelui Traian Băsescu, au început să cânte "I LOVE YOU BĂSE, LA LA LA LA". De asemenea, Sturzu le-a înmânat Elenei Udrea şi Elenei Băsescu câte o scrisoare în care se arăta "că interesul naţional nu se negociază cu Tokes şi Orban", cerându-le să o transmită europarlamentarilor PDL, relateaza Romania TV.
 
Sturzu i-a spus Elenei Udrea: "sper să ajungeţi preşedintele partidului, am o scrisoare pentru europarlamentarii dumneavoastră".
 
De asemenea i-a înmânat scrisoarea şi Elenei Băsescu, venită la Convenţia PDL. Elena Băsescu i-a replicat lui Sturzu că are o rugăminte, anume ca "toţi europarlamentarii USL să încerce să obţină un buget mai mare pentru România".
 
Mihai Sturzu a precizat că scrisoarea sa este adresată europarlamentarilor PDL Monica Macovei şi Cristian Preda, cărora le cere să-i transmită lui Victor Orban şi lui Laszlo Tokes că interesul naţional al României şi al Ungariei este mai presus de prieteniile politice în PPE.
 
"E o scrisoare a unor oameni tineri şi am ţinut să vin personal să o înmânez", a explicat Mihai Sturzu.
 
Mihai Sturzu a declarat că protestatrii cred că interesul naţional nu se negociază cu astfel de oameni şi orice fel de astfel de prietenie cu acest tip de polticieni face mai mult rău ambelor popoare.
 
Sturzu a spus că nu reprezintă PSD în acest protest.
 
"Nu reprezint PSD, suntem nişte oameni de pe Facebook. Nu are nicio încărcătură politică", a susţinut Sturzu.
 
Reprezentanţii Jandarmeriei au venit la protest şi au acordat un prim avertisment, solicitând dispersarea protestatarilor.
 
După acest prim avertisment, tinerii au părăsit incinta Romexpo, rămând doar Mihai Sturzu, pentru a înmâna scrisoarea europarlamentarilor PDL.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
19

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
35

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
45

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...