PROTEST in centrul municipiului Botosani: "Ii banuim de cercuri de interese" - FOTO

Circa 30 de persoane s-au adunat, vineri dimineata, in fata Palatului Administrativ, pentru a-si manifesta nemultumirea ca nu li se respecta drepturile si nu sunt improprietariti cu ceea ce li se cuvine.

Este vorba despre membrii Asociatiei Obstea Dracsani, care de ani de zile solicita autoritatilor sa li se restituie 700 de hectare din iazul Dracsani, de pe vechiul amplasament si sediul fermei piscicole Dracsani.

Oamenii au venit cu pancarte, cu mesaje la adresa prefectului Costica Macaleti si a membrilor partidului de guvernamant. "Macaleti, nu le incurca! Obstea nu-i mosia ta si te salta D.N.A" ; "Jos mainile murdare de pe Iazul Dracsani. Vrem iazul nostru" ; "AI SA DAI SAMA" domnule Roman pentru complicitate la expropierea abuziva de iazul Dracsani", sunt doar cateva din mesajele oamenilor.

Protestatarii au autorizatie pentru miting, acestia manifestandu-si nemultumirea atat in fata sediului Prefecturii, cat si a sediului PSD.

"Noi protestam pentru ca suntem amanati de catre Prefectura Botosani si Guvernul Romaniei prin prefect cu restituirea iazului Dracsani pe vechiul amplasament, conform Legii 165/2013, care trebuia pusa in aplicare de doi ani de zile. S-au tergiversat treburile acestea pentru ca domnul prefect a spus ca nu s-a terminat inventarierea baltilor, a luciurilor de apa. Noi nu am cerut balti, noi am cerut iazul de pe vechiul amplasament, 700 de hectare. Vrem sa obtinem hotararea Comisiei Judetene de Punere in Posesie pe vechiul amplasament al iazului plus sediul fermei", a declarat Mihai Popa, presedintele Asociatiei Obstea Dracsani.

Oamenii cred ca cei care ar trebui sa-i puna in posesie au interese ascunse cu cei care au concesionat iazul.

"De 15 ani asteptam sa fim pusi in posesie. Cei care ar trebui sa ne ajute nu ne-au sprijinit si ii banuim de cercuri de interese cu cei care au concesionat acest bun al nostru in 2002", a incheiat Mihai Popa.












 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

La un pas de nenorocire: Mașină răsturnată pe cupolă, șoferul a scăpat ca prin minune! (Foto)

Thursday, 3 October 2024

Accidentul a avut loc pe raza localității Dângeni. La fața locului s-au deplasat pompierii din cadrul Gărzii de Intervenție Trușești, cu o autospecială de stingere și modul de desc...

Activități preventive în sistem integrat, desfășurate de specialiștii de la Antidrog cu elevii Colegiului Economic „Octav Onicescu” Botoșani! (foto)

Thursday, 3 October 2024

Cei 120 de elevi participanți la activități au discutat împreună cu specialiștii antidrog și polițiștii despre planurile lor de viitor și despre modalitățile în care aceste obie...

Dramaturgi de toate vârstele, așteptați să participe la Festivalul-Concurs de Creație și Interpretare a Piesei de Teatru într-un Act „Mihail Sorbul”!

Thursday, 3 October 2024

Desfășurat o dată la doi ani, festivalul își propune prin ambele secțiuni – creație și interpretare - descoperirea și promovarea talentelor dramaturgice în rândul amato...