PROTEST în București faţă de modificările aduse Codului Penal. Manifestanţii au ajuns la Guvern

PROTEST în București faţă de modificările aduse Codului Penal. Manifestanţii au ajuns la Guvern

   gandul.info

Două mii de persoane, în majoritate tineri, protestează în Capitală faţă de modificările aduse Codului penal, dar şi faţă de situaţia de la Pungeşti, strigând "Uniţi, salvăm toată România" şi "De Crăciun şi Revelion fără Ponta şi Chevron".

Oamenii protestează la Guvern strigând "Demisia", unii încercând să forţeze cordonul dublu de jandarmi care este dispus în faţa sediului Executivului.

Manifestanţii, adunaţi la în zona fântânii de la Universitate, au trecut de efectivele de jandarmi şi au ocupat Bulevardul Regina Elisabeta şi Calea Victoriei. Ei s-au regrupat apoi pe Calea Victoriei şi au pornit în marş spre Piaţa Victoriei, scandând "Demisia" şi "Jos Guvernul Ponta".

Protestatarii au anunţat pe Facebook că vor manifesta, duminică, "împotriva puşlamalelor din Parlament", în urma modificărilor aduse Codului penal.

Ei au venit cu steaguri şi pancarte cu mesajele "Parlament penal fugi de tribunal", "Parlamentarii României, teroriştii democraţiei", "Parlament penal + Guvern corupt = stat vândut", "România, frumoasa adormită" şi "Nu vă atingeţi de SRI, sunt singurii care ne ascultă".

"Politicienii, pentru o corporaţie, bat oameni nevinovaţi", scria pe o altă pancartă făcându-se referire la protestele de la Pungeşti faţă de amplasarea în zonă a primei sonde pentru explorarea gazelor de şist, de către compania americană Chevron.

Totodată, protestatarii au scandat: "Uniţi salvăm toată Romînia", "De Crăciun şi Revelion fără Ponta şi Chevron" şi "Jos Băsescu, Ponta şi Antonescu".

Camera Deputaţilor a adoptat, marţi, un proiect de lege prin care preşedintele şi parlamentarii sunt scoşi din categoria funcţionarilor publici prevăzută în Codul Penal. Tot marţi, Camera a aprobat un proiect de modificare a Codului Penal respins de Senat în octombrie 2012, prin care se schimbă articolul privind conflictul de interese, fiind eliminată categoria funcţionarilor publici.

Mediafax

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

„Reinventing poetry”, proiectul care aduce arta și moda la Memorialul Ipotești!

astăzi, 12:13
19

Proiectul de artă și modă aduce în lumina reflectoarelor fashion designeri, artiști și creatori de frumos, cu toții animați de aceeași provocare, tema comună a acestei ediții fiind &bd...

Cum va arăta programul „Respect pentru pacienți”, anunțat de Lucian Trufin, candidatul PSD pentru Consiliul Județean Botoșani

astăzi, 11:04
35

„În mandatul doamnei președinte Doina Federovici s-au realizat investiții extraordinare în unitățile medicale din județ. Avem echipamente noi, mobilier nou, saloane curate și c...

Noaptea Muzeelor 2024 la Botoșani, o ediţie aniversară sub semnul protestelor şi grevelor!

astăzi, 10:10
45

Organizatorii au anunţat că sâmbătă, la evenimentul Noaptea Muzeelor, vor fi deschise 253 de obiective în toată ţara, cu cele mai multe în Bucureşti - 55, la Iaşi - 34, T&aci...