Protest de amploare la "Zidul Mortii" din judetul Suceava - GALERIE FOTO

Protest de amploare la "Zidul Mortii" din judetul Suceava - GALERIE FOTO

   facebook.com

Botosanenii care circula pe drumul DN 17, catre Gura Humorului, au trecut deseori pe langa "Zidul Mortii", care se afla la iesirea din municipiul Suceava, si cu totii stiu cat este de periculoasa aceasta zona, in care au murit pana acum patru persoane.

Ultimul accident grav a avut loc pe 3 ianuarie, in urma caruia un tanar  de 21 de ani a murit.

Satui de riscul la care se supun, si pentru a nu se intampla si alte tragedii, in jur de 500 de suceveni s-au adunat vineri seară pentru a protesta la Zidul Morţii.



Primii suceveni s-au adunat în parcarea magazinului Real, punctul de plecare la protest, înainte de ora 19.00. S-a plecat în marş, pe jos, spre pilon, abia cu zece minute înainte de ora 20.00.

Cei aproximativ cinci sute de oameni s-au deplasat în coloană, îndrumaţi de jandami, cu antemergător de la Poliţia Rutieră şi agenţi care au dirijat traficul, scrie Monitorul de Suceava.



La Zidul Morţii, oamenii au aprins lumânări şi au ţinut momente de reculegere pentru cei patru oameni care au murit zdrobiţi de acest zid.

Mesajul afişat aproape unanim de protestatari a fost: Aici se moare!

Oamenii au cerut ca şantierul, deschis în 2008, să fie finalizat, iar amenajarea rutieră cu sens giratoriu să fie deschisă în condiţii de siguranţă pentru şoferi. Nu au lipsit nici vocile radicale, care au spus că văd ca unică soluţie pentru ca oamenii să nu mai moară dărâmarea pilonului.



Printre cei care au declarat că singura soluţie pentru normalizarea traficului de la intrarea în Suceava pe DN 17 este distrugerea pilonului s-a numărat şi Adrian Graur, fostul rector al Universităţii Suceava, cel care a luat primul o poziţie oficială în cazul Zidului Morţii după ultima tragedie, cea din 3 ianuarie 2014.



La protest au participat şi rude ale celor patru morţi în accidente, care le-au mulţumit sucevenilor prezenţi în număr atât de mare la această formă de protest paşnică. La protest au fost şi destule voci care au precizat că şi şoferii trebuie să fie mult mai prudenţi în trafic şi să nu circule cu viteză, pentru a nu se mai petrece tragedii rutiere.

Doua tragedii, patru morti

Amintim că în data de 17 noiembrie 2012 un cumplit accident de circulaţie s-a produs în zona denumită de suceveni Zidul Morţii. Un camion marca Man ce venea dinspre Mălini şi se îndrepta către comuna Bosanci a intrat în plin în zidul de susţinere al viitoarei şosele de centură. Trei oameni şi-au pierdut viaţa după ce autoutilitara încărcată cu lemn de construcţii s-a izbit frontal cu peretele de piatră. (foto jos)



Pe 3 ianuarie 2014 un tânăr de 21 de ani a murit după ce a intrat cu maşina în pilonul de la Zidul Morţii de pe DN 17. Cumplitul accident a avut loc în jurul orei 23.00, atunci cand tanarul din comuna Todireşti, în timp ce conducea autoturismul Volkswagen Golf, ajungând la intersecţia cu şoseaua de centură a municipiului Suceava, nu a adaptat viteza la condiţiile de drum, mâzgă pe carosabil şi ceaţă, intrând în coliziune frontală cu zidul din beton de susţinere a intersecţiei denivelate. (foto jos)



surse foto: Facebook.com, obiectivdesuceava.ro

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un incendiu provenit de la un scurtcircuit a cuprins subsolul unui bloc din Botoșani!

astăzi, 18:17
13

Panică, în această după-amiază, pe scara unui bloc de pe Aleea Arcului din municipiul Botoșani, după ce la subsol a izbucnit un incendiu.Locatarii au simțit miros de fum și de plasti...

Cel mai mare program de investiții în educație în administrația lui Cosmin Andrei: 50 de milioane de euro în 3 ani și jumătate

astăzi, 17:49
17

„Am promis în 2020 programul EDUCAȚIE INTELIGENTĂ ÎN ȘCOLI MODERNE. M-am ținut de cuvânt și am alocat în ultimii trei ani și jumătate peste 50 de milioane de euro,...

Ce riscă botoșănenii care nu folosesc toți banii de pe cardurile de energie!

astăzi, 17:32
45

Teoretic, aceste carduri ar fi trebui să expire la finele lunii aprilie, dar Guvernul a anunțat prelungirea valabilității cardurilor de energie până la data de 31 mai.Prin intermediul u...