Protest al studentilor din Suceava

Protest al studentilor din Suceava
Studentii Universitatii "Stefan cel Mare" din Suceava au protestat, marti, fata de categoria in care a fost incadrata institutia de invatamant.

"Nu suntem studenti de categoria a III-a", a fost mesajul pe care l-au transmis tinerii, care au purtat banderole si ecusoane in piept.

Studentii au contestat astfel decizia ministrului Educatiei, Daniel Funeriu, de a califica institutia suceveana drept o universitate de categoria a III-a, o institutie centrata doar pe educatie, noteaza Romania Libera.

Universitatile din primele doua sunt axate pe cercetare avansata si educatie, respectiv pe educatie si cercetare stiintifica.

"Protestul nostru ia forma unei greve japoneze si asta din cauza deciziilor abuzive ale ministrului Educatiei, decizii care ne vor afecta indirect viitorul. Incadrarea in ultima categorie a USV este un act de injustitie care descurajeaza concurenta intre studentii universitatii prin taierea subventiilor studentilor cu rezultate foarte bune. E un semnal de alarma, o initiativa a studentilor prin care incercam sa ne aparam drepturile si prin care incercam sa nu ingropam universitatea din Suceava. Noi vom merge astazi la cursuri cu banderolele si ecusoanele in piept, de altfel o parte dintre studentii care s-au alaturat protestului sunt la cursuri", a explicat Nicolae Nastase, presedintele CSL Suceava.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Un duhovnic din Botoșani va fi următorul sfânt al României (Video)

Miercuri, 1 Mai 2024
526

Părintele Paisie Olaru de la Sihăstria este unul dintre acei oameni ai bisericii care a schimbat destinul multora. Cei care au bătut drumul Sihăstriei au găsit întotdeauna la Părintele Pai...

In memoriam Prof. Ilarion Mandachi. ”Regret că nu i-am spus tot ce aș fi vrut să-i spun!”

Miercuri, 1 Mai 2024
160

În trecerea inexorabilă a timpului, anii par clipe ce licăresc fugar în existența omenească. Ne naștem sub aureola unei stele în care stă ascuns și sfârșitul ca o dator...

Care este starea lui Florin Piersic, după operația chirurgicală suferită!

Miercuri, 1 Mai 2024
432

Florin Piersic a ajuns la Terapie Intensivă, la Institutul Inimii din Cluj, pentru a fi supravegheat de medici, având în vedere vârsta înaintată şi faptul că are montat un ...