Protecția Mediului Botoșani monitorizează și anunță zilnic indicele de calitate a aerului în judeţ

Protecția Mediului Botoșani monitorizează și anunță zilnic indicele de calitate a aerului în judeţ

Agenția pentru Protecția Mediului Botoșani a anunțat că monitorizează zilnic calitatea aerului din județ prin Stația de fond urban BT1 – FU, amplasată lângă sediul APM Botoșani.

“Calitatea aerului în județul Botoșani este monitorizată prin Staţia de fond urban BT1 - FU (amplasată lângă sediul APM Botoșani), stație care face parte din Rețeaua Națională de Monitorizare a Calitatii Aerului.

Poluanţii monitorizaţi sunt: dioxid de sulf , oxizii de azot, monoxid de carbon, ozon, benzen, pulberi în suspensie (PM2,5 şi PM10), precum şi parametrii meteo (direcţia şi viteza vântului, presiunea, temperatura, radiaţia solară, umiditatea relativă şi cantitatea de precipitaţii).

Informarea cetăţenilor din municipiul Botoşani cu privire la evoluția calitatea aerului se realizează prin afişarea orară automată a indicelui general exprimat, prin indici de calitate (de la 1 la 6) şi vizualizat prin culori pe panoul exterior situat în zona centrală a municipiului Botoşani (lângă Piața Centrală).

De asemenea, pe site-ul APM Botoșanii se postează zilnic un buletin de informare în care este prezentat indicele general de calitatea aerului pentru ziua anterioară”, au transmis reprezentanții Protecției Mediului Botoșani.