Propunere pentru iluminatul public: Becuri cu led și panouri solare! Ce spun șefii Primăriei

Consilierii locali, întruniți vineri în ședință extraordinară, au aprobat prelungirea contractului cu societatea Flash Lighting Services, pe o perioadă de 12 luni, pentru asigurarea mentenanței sistemului de iluminat public în municipiul Botoșani.

Consilierul local a cerut Executivului Primăriei ca noul contract să prevadă înlocuirea actualelor becuri cu becuri cu led, acesta venind și cu propunerea ca în anumite zone din oraș să se monteze panouri solare care să asigure iluminatul pe timp de noapte.

“Aș dori să vă întreb dacă intenționați să stipulați în contractul respectiv și schimbarea tuturor becurilor cu becuri cu led, care este o investiție minimă și care ar putea fi făcută imediat, pentru economie la energia pe care o plătim din bani publici. V-ați gândit să instalați în unele zone în care se pretează panouri solare, care nu sunt foarte scumpe", a spus Paul Onișa.

 Viceprimarul Cosmin Andrei i-a transmis consilierului că se are în vedere înlocuirea becurilor. În ceea ce privește varianta cu panouri solare, edilul nu o consideră eficientă.

“Avem în calcul implementarea tehnologiilor cu iluminatul de led, am avut o serie de discuții la nivelul Primăriei cu unii ofertanți. Nu putem însă discuta despre eficiență atunci când discutăm despre panouri solare pentru că nu este atât de matură tehnologia încât să asigure o putere pentru iluminatul stradal", a afirmat viceprimarul.

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Ministerul Sănătății a început distribuirea iodurii de potasiu în farmacii!

Sunday, 13 October 2024

Sâmbătă, 11.09.2024, „în stocul Direcţiilor de sănătate publică şi a farmaciilor comunitare înscrise în program se mai aflau 27.936.239 comprimate iodură de potas...

CFR Călători suplimentează trenurile cu ocazia sărbătorii Sfintei Parascheva: Cât costă o călătorie de la Botoșani!

Sunday, 13 October 2024

Au fost adăugate vagoane suplimentare încă de joi, iar pentru vârful de trafic estimat între 11 și 16 octombrie compania pune la dispoziția călătorilor întreaga capacitat...

Activități de informare preventivă desfășurate de ISU Botoșani în mai multe localități din județ! (foto)

Sunday, 13 October 2024

Vizate au fost locurile aglomerate din municipiile Botoșani și Dorohoi, unde reprezentanții ISU au discutat cu cetățenii despre modul de comportare în cazul producerii unor situații de urgenț...