Propunere lansată de un consilier local pentru parcările concesionate din municipiu

Propunere lansată de un consilier local pentru parcările concesionate din municipiu
Un consilier local a solicitat, luni, în cadrul ședinței ordinare de Consiliu Local să se ia o serie de măsuri pentru ca parcările din municipiului Botoșani scoase la concesiune să nu mai fie ocupate abuziv.

Consilierul Local Corneliu Furtună a precizat că nu sunt suficiente doar acele marcări pe care le fac proprietarii de autoturisme și a propus ca aceste locuri de parcare să fie semnalizate printr-un semn distinctiv.

“Cred ca ar trebui ca parcarile inchiriate pe un an de zile sa fie evidentiate in mod unitar printr-un semn distinctiv emis de Primarie. In acest mod, ar exista o evidenta foarte clara a numarului de locuri de parcare si a sumelor. Nu cred ca este suficient sa fie scris de catre soferi doar “rezervat" sau numarul acordului. Nimeni nu stie daca s-a platit sau nu, sau ocupa locul in virtutea inertiei. Astfel ies si conflicte intre participantii la trafic", a spus Corneliu Furtună. 

Anul trecut, în municipiul Botoșani au fost concesionate aproximativ 8.000 de locuri de parcare.

“Din luna aprilie anul trecut au fost verificate toate locurile de parcare daca sunt marcate cum trebuie si daca cineva ocupa locul abuziv. Sunt persoane care au venit si au achitat si in timpul anului", a spus viceprimarul Marius Buliga. 

 

Spune-ne opinia ta