Proprietarii magazinelor de vise spun că vor schimba compoziţia "drogurilor"

Proprietarii magazinelor de vise spun că vor schimba compoziţia "drogurilor"
"Magazinele de vise" din România vor continua să existe, în ciuda intrării în vigoare a Ordonanţei de Urgenţă care interzice comercializarea substanţelor halucinogene, şi totul sub ochii autorităţilor. Potrivit producătorilor locali de astfel de "droguri", magazinele vor fi închise cel mult 2 luni, până când vor fi înlocuite cele 36 de substanţe interzise de guvernanţi, după care se va relua comerţul.

Potrivit unei ordonanţe de urgenţă, adoptată miercuri de Guvern, 27 de substanţe şi 9 plante din compoziţia produselor etnobotanice vor fi interzise pe piaţa din România.

"Decizia vine în completarea Legii elaborată cu un an în urmă împreună cu cei de la Colegiul Medicilor, Agenţia Naţională Antidrog,  Institutul de medicină legală,  Universitatea e Medicină şi Farmacie din Iaşi ce prevede interzicerea comercializării acestor produse. În această lege se prevede ca tentativa de vânzare a acestor substanţe să fie condamnată. În ordonanţă se prevede inclusiv distrugerea acestor substanţe care sunt toxice şi care au pus deja multe vieţi în pericol" a declarat deputatul independent Tudor Ciuhodaru.

Ordonanţa a fost adoptată miercuri, dar va intra în vigoare după ce va fi publicată în Monitorul Oficial. Potrivit Ministerului Sănătăţii, vânzătorii de substanţe etnobotanice sunt obligaţi să distrugă produsele  în termen de 10 zile de la publicarea ordonanţei în Monitor.

Decizia nu va avea însă efectul scontat de guvernanţi. Chiar dacă cele 36 de substanţe interzise se află în compoziţia tuturor produselor halucinogene, magazinele de vise din România vor continua să existe. Managerul unuia dintre cele mai mari lanţuri de astfel de magazine, Alin Rotaru a spus că va schimba compoziţia "drogurilor" şi va face tot posibilul să păstreze gustul iniţial. Afacerea va continua astfel la vedere, sfidând autorităţile care anunţă periodic că închid aceste magazine, dar nu pot face nimic în realitate, din simplul motiv că drogurile vândute nu conţin substanţe de pe lista celor interzise de legea românească, scrie Realitatea.net.

"Magazinele vor fi închise 2-3 săptămâni, maxim 2 luni, până apar produsele noi. Substanţele interzise vor fi înlocuite de altele legale, iar produsele nou create vor fi scoase la vânzare" a spus Alin Rotaru. Managerul şi-a creat deja propriul lanţ de producători, prin urmare modificarea nu îi va da prea mari bătăi de cap.


 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Carne de miel vândută direct de pe bancheta din spate a mașinii, la Botoșani. Polițiștii au aplicat amenzi!

astăzi, 15:34
44

În dimineața zilei de 1 mai, polițiștii locali din cadrul Serviciului Activitate Comercială și Cameră de Corpuri Delicte, pe durata îndeplinirii atribuțiilor de serviciu, în P...

Bărbat reținut de polițiști, nu a putut sta departe de soție în baza ordinului emis de organele legii!

astăzi, 14:47
84

La data de 1 mai 2024, polițiștii din cadrul Secției de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani au emis ordonanță de reținere pentru 24 de ore pe numele unui bărbat de 51 de ani, din comuna Bălușeni...

Razie noctură a polițiștilor rutieri pe străzile din Botoșani! (foto)

astăzi, 13:12
59

În noaptea de 1 spre 2 mai 2024, polițiștii din cadrul Biroului Rutier, împreună cu Biroul de Ordine Publică, Șecțiile de Poliție Rurală nr. 1 Botoșani și 3 Hlipiceni și cu poli...