Proprietarii din Centrul Vechi care nu reabiliteaza fatadele cladirilor risca sa fie expropriati!

Proprietarii din Centrul Vechi care nu reabiliteaza fatadele cladirilor risca sa fie expropriati!

 Locuinta din Centrul Vechi  

Proprietarii de locuinte din Centrul Vechi vor fi obligati sa reabiliteze fatadelor cladirilor! In cadrul proiectului derulat cu fonduri europene au fost reabilitate doar 18 cladiri, aflate in proprietatea municipalitatii, insa restul cladirilor din Centrul Vechi sunt in proprietate privata, si din acest considerent nu s-a putut interveni.

Intrucat multe dintre cladiri sunt intr-o avansata stare de degradare si reprezinta un adevarat pericol si pentru locatari, dar si pentru trecatori, toti proprietarii vor fi obligati sa le reabilitaeze, in caz contrar riscand chiar sa fie expropriati.

Viceprimarul Florin Ghiorghita a declarat ca Primaria vrea sa acceseze noi fonduri europene pentru a reabilita noi cladiri din Centrul Vechi.

"O sa ii obligam sa isi reabiliteze fatadele la locuinte, la unii poate vom face chiar noi, din bugetul local, si cu plata in rate fara dobanda sau cu o dobanda minima pe un anumit numar de ani, 5-10 ani. Unii vor trebui sa puna si cota lor parte si acum incercam accesarea unui nou proiect cu finantare europeana sa vedem daca vom reusi sa aducem fonduri sa mai facem cateva locuinte. Este foarte mult de lucru pe Centraul Vechi si reabilitarile sunt foarte scumpe. Pentru cei care nu au bani sa reabiliteze sau sa intretina exista si varianta sa primeasca locuinte in alta parte sau putem gasi modalitati de expropriere, ne vom gandi si la variante de genul acesta", a spus viceprimarul Florin Ghiorghita.

Cat priveste locuintele reabilitate din Centrul Vechi, acestea inca nu au fost date in folosinta chiriasilor, insa, desi au existat numeroase voci care au spus ca vechii chiriasi nu ar trebui sa se intoarca, viceprimarul Florin Ghiorghita a spus ca acele locuinte sunt sociale, iar destinatia nu poate fi schimbata.
 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Bărbat de 28 de ani din Darabani, prins de polițiști beat la volan!

astăzi, 20:14
34

În cursul zilei de miercuri, 8 mai 2024, polițiștii din cadrul Poliției Orașului Darabani au oprit pentru control, pe drumul public din orașul Darabani, un autoturism condus de un tân...

Scad prețurile la gaze naturale și electricitate, anunțul ministrului Energiei!

astăzi, 19:23
59

„Au fost emise primele facturi pe luna aprilie la gaze şi energie electrică. Faţă de preţul maxim prevăzut de plafon, preţurile facturate la gaze naturale sunt cu până la 25% mai m...

Târgului Meșterilor Populari se va desfășura în perioada 10-12 mai 2024 la Botoșani

astăzi, 18:43
66

În acest an sunt așteptați la Botoșani 84 de meșteri populari din județele: Botoșani, Suceava, Iași, Vaslui, Neamț, Argeș, Mureș, Prahova, Covasna, Maramureș, Harghita și Republica M...