Proprietarii de câini din Botoșani vor putea să îi sterilizeze gratuit! Vezi ce pregătește municipalitatea

Proprietarii de câini din Botoșani vor putea să îi sterilizeze gratuit! Vezi ce pregătește municipalitatea
Executivul Primăriei Botoșani intenționează să modifice regulamentul privind gestionarea câinilor fără stăpân din municipiu, fiind deja întocmit un nou proiect de hotărâre în acest sens, ce urmează a fi supus dezbaterii publice timp de 30 de zile.

Una dintre prevederile noului regulament face referire la adopția câinilor comunitari de la padocul municipalității. Acest demers va fi gratuit.

De asemenea, dacă până acum o persoană care revendica un câine trebuia să achite costul capturării și sterilizării patrupedului, aceste costuri vor fi suportate de municipalitate. Noul regulament conține unele prevederi care îi privesc și pe proprietarii de câini.

“Intenționăm să facem o solicitare către cei care posedă câini să îi sterilizeze gratuit, ca urmare a unor programe derulate de Primărie, și dacă nu îi sterilizează să facă o informare o dată la câteva luni către Primărie cu privire la situația acelor cîini. Precum se știe, suntem alimentați cu câini pe străzi din curți și din localitățile învecinate. Nu avem jurisdicție asupra localităților învecinate, dar cel puțin în ceea ce privește câinii din curțile de pe raza municipiului Botoșani putem să punem o serie de restricții. Nu putem să punem amenzi sau taxe, pentru că ar încălca drepturile cetățenilor, sunt câinii lor, nu îi putem obliga, dar putem primi o informare și o centralizare, trebuie să avem o situație clară a recensământului câinilor", a precizat viceprimarul Cosmin Andrei.

Totodată, noul regulament prevede şi posibilitatea delegării activităţii de gestionare a câinilor fără stăpân.

“Putem face gestionarea proprie și delegarea de gestiune. Putem să păstrăm și DSPSA, dar să scoatem și la licitație dacă considerăm oportun", a adăugat viceprimarul.

În noul proiect de hotărâre, nu va mai exista prevederea privind eutanasierea câinilor după 14 zile de la capturare, în cazul în care nu sunt revendicați.

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Foc într-un apartament din municipiul Botoșani, vecinii au chemat urgent pompierii! (Foto)

astăzi, 22:03
309

Mai multe bunuri din bucătăria unui apartament, situat la etajul III, au fost cuprinse de flăcări. Când s-a produs evenimentul de pe strada Vârnav, proprietarii nu erau acasă. Vecinii...

Valeriu Iftime: Cu atâtea exemple demne de urmat, sunt sigur că vom reuși să realizăm o dezvoltare reală și la Botoșani! (Video)

astăzi, 21:22
41

Domnul Bolojan, timp de ani de zile, a oferit Oradiei și județului Bihor un model de administrație publică, eficiență și investiții durabile. În scurta mea vizită în județul Biho...

Sucevean condamnat pentru distrugere, încarcerat în Penitenciarul Botoșani!

astăzi, 19:16
55

În cursul zilei de sâmbătă, 18.05.2024, polițiștii Secției 5 Poliție Rurală Dărmănești în timp ce patrulau pe raza satului Călinești, comuna Dărmănești din Suceava, &i...