Promovabilitate scazuta la examenul de bacalaureat in tara!

Promovabilitatea la examenul de bacalaureat din acest an a fost, la nivelul national, mai scazuta cu 10 pana la 15 procente fata de anul trecut, a declarat pentru Mediafax ministrul Educatiei, Daniel Funeriu. Potrivit acestuia, situatia se datoreaza, cel mai probabil, masurilor de combatere a fraudelor in organizarea si desfasurarea examenului de bacalaureat luate in acest an.

"Anul acesta a fost o examinare foarte serioasa", au afirmat surse din interiorul Ministerului Educatiei, citate de Agerpres.

Anul trecut, peste 78% dintre elevii care au sustinut examenul de bacalaureat au promovat, potrivit datelor comunicate de Ministerul Educatiei, dupa solutionarea contestatiilor depuse de candidati.

In 2008, procentul exact al candidatilor care au obtinut media minima de promovare, adica 6, a fost de 78,26%, fata de 80,78%, in 2007.

La Botosani, acest an s-a inregistrat un procent de promovabilitate de 81,5%, fata de 97% in 2009.

Conform declaratiilor inspectorului general Ada Macovei, rezultatul de anul acesta inlustreaza nivelul real de pregatire a elevilor din Botosani.

"Rezultatul mai slab este din cauza dezinteresului manifestat in ultimii ani si pentru faptul ca aceasta sesiune de bacalaureat a fost o premiera, este un alt tip de sistem de evaluare fata de anii trecuti, cand elevii aveau subiectele la indemana. Bacalaureatul este de nivel mediu, elevii pot fi mai slab sau mai bine pregatiti. Este nivelul real de pregatire a elevilor din Botosani. Rezultatul, pentru noi, este multumitor", a precizat Ada Macovei.

 

 

 

 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Localitățile Vorona și Tudora intră până la ora 16.00 sub Cod galben de instabilitate atmosferică!

astăzi, 15:19
16

Până la ora 16:00, localitățile Vorona și Tudora se vor afla sub o atenționare meteorologică tip cod galben de instabilitate atmosferică temporar accentuată.Se anunță averse care v...

Angela Paveliuc-Olariu, despre odiseea ouălor încondeiate de Paște. „Cojile de ou aveau şi ele importanţa lor”

astăzi, 14:07
23

Pentru Angela-Paveliuc Olariu, aşa cum chiar ea recunoaşte, etnografia a fost un adevărat refugiu, unul care a purtat-o pe culmile frumuseţilor tradiţionale.Vorbeşte cu drag despre etnografi...

PSD Botoșani : „Lumina Sfântă să vă călăuzească pretutindeni, cu liniște și pace în suflet!”

astăzi, 13:09
49

Să întâmpinăm cu bucurie Sărbătoarea Paștelui și să împărtășim împreună taina Învierii Mântuitorului!Lumina Sfântă să vă călăuzească pret...