Proiectul privind restaurarea Casei Ventura a ajuns la final-FOTO

Dupa mai bine de doi ani de lucrari, proiectul de restaurare a monumetului istoric Casa Ventura a fost finalizat, Consiliul Judetean organizand conferinta de inchidere.






Lucrarile de restaurare s-au realizat cu fonduri europene si cu fonduri de la Guvernul Romaniei, valoarea totala a proiectului fiind de 10,4 milioane de lei. S-au executat lucrari de sistematizare, restaurare, modernizare, dotare si punere in valoare sub aspect functional si architectural a monumentului istoric reprezentantiv pentru patrimoniul local.

In urma investitiilor realizate, in cladirea situata pe Bld. Mihai Eminescu isi vor desfasura activitatea Scoala de Arte si Meserii si Sectia de Etnografie a Muzeului Judetean, ambele institutii functionand in subordinea Consiliului Judetean.

Pe langa lucrarile de restaurare si modernizare, au fost achizitionate si echipamente tehnologice, au fost facute amenajari peisagistice si reabilitate caile de acces pietonal si auto.






Proiectul are ca impact introducerea obiectivului Casa Ventura in circuitul muzeal si turistic local si regional, cresterea numarului de turisti, si crearea unui mediu favorabil pentru dezvoltarea relatiilor cu alte institutii implicate in domeniul de referinta al proiectului, cu agenti economici interesati de valorificarea potentialului turistic pe piata turistica nationala si internationala.

Proiectul a fost implementat in perioada 25 iunie 2010-24 noiembrie 2012.



 

Spune-ne opinia ta

Vezi alte știri publicate de Stiri Botosani

Incendiu de vegetație noaptea trecută la Havârna, casele, la un pas de a lua foc!

astăzi, 08:27
10

Chemați în ajutor, pompierii din cadrul Punctului de Lucru Darabani și Serviciului Voluntar pentru Situații de Urgență Havârna au ajuns la caz cu două autospeciale de stingere. ...

Calendar ortodox: Îi cinstim astăzi pe Sfântul Sfinţit Mucenic Patrichie, Episcopul Prusei şi cei împreună cu el

astăzi, 08:04
16

Sfântul Patrichie a trăit în secolul al 4-lea după Hristos şi a fost Episcop în Prusa. Acest oraş avea izvoare de ape fierbinţi şi era situat pe malul dinspre Asia al Mării Ne...

Povestea lui Felix, un motan jucăuș și iubitor, și a pompierilor eroi care l-au salvat!

Sâmbătă, 18 Mai 2024
215

Când nu mai sperau să îl găsească în viață, pașii i-au condus spre fântâna vecinilor. Un mieunat stins era de fapt un strigăt de ajutor... Și cum fântâ...